Najzamotanejší slaný koláčik
Cesto rozvaľkáme do kruhu a vystelieme ním pripravenenú tortovú formu.
Krupoto expresne rýchlo
Postavíte na sporák hrniec, vhodíte doň suroviny a môžete napr. umývať okná (môj prípad). Sú...
Celozrnný kuskus so zeleninou
Zohrejeme si olej v hrnci, pridáme cibuľu a zeleninu okrem brokolice.
Cuketa zapekaná s paradajkami a syrom
Cuketa a paradajky - rýchle letné jedlo, ktoré vám určite zachutí. Ak máte záhradu a...
Zeleninou plnené pečené mini kurča
Čo je malé je milé. Dnes som také malé mini kurča naplnila zeleninou a upiekla.
Môj obľúbený grécky šalát
V lete často namiesto klasickej prílohy k mäsu podávam šaláty a tento je môj obľúbený.
Grilované cukety s Tofu chilli
Menšie cukety dôkladne umyjeme a škrabkou pozdĺžne urobíme tenké plátky. Grilovaciu panvicu zľahka potrieme olejom...
Pečený zeler s kôprovou omáčkou
Na krutóny vymiesime z uvedených surovín vláčne cesto, ktoré necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto ešte raz...
Cviklovo-zelerový šalát
Zeler a cviklu ošúpeme, nakrájame a uvaríme do mäkka. Mrazenú zeleninu PRETO Radoma tepelne upravíme....
Pečené karfiolovo-zemiakové srdiečka so syrom a zeleninou
Už pomaličky začínam rozmýšľať, čo spraviť ako pochúťku na Silvestra. Tieto srdiečka sú na večerné...
Stir-fry zelenina s ryžou
Zohreme si olej vo wok panvici, cibuľu nakrájame, cesnak nadrobno a opečieme spolu so zeleninou...
Růžičkový kel na celerovém pyré
Objevila jsem úžasnou chuť kombinace růžičkové kapusty a celeru. S plátkem roštěnky je to jídlo na...
Kačacia pečeň na malinovej omáčke so zelerovými hranolkami
S partnerom sa snažíme jesť low carb a toto jedlo by mohlo potešiť každého, kto je...
Vývar s riasou wakame, pastou miso a mungo klíčkami
Koreňovú zeleninu očistíme a nakrájame na väčšie kusy, cibuľu necháme v celku. Všetko dáme...
Kuracie cestoviny z jedného hrnca
Obed z jedného hrnca je výborná vec. Nezaberie veľa času, ušetríme si umývanie riadov a...
Hráškové halušky s bryndzou a nakladaným kalerábom
Halušky patria ku klasickým jedlám našej kuchyne. Tradičný spôsob ich prípravy však možno inovovať a použiť...
Zaváraná paradajkovo-papriková zmes
Jednoduchý recept na rýchlu a nenáročnú prípravu paradajkovo-paprikovej zmesi do zásoby na zimné obdobie. Môžeme ju...
Veľkonočné muffiny s cuketou, mrkvou a Tofu
Vyskúšajte zdravé muffiny s Tofu. Stačí chvíľa a chutné občerstvenie máte na stole. Prajeme veselé...
Polievka so špargľou a s haluškami s estragónom
Ostalo mi trochu špargle z môjho prvého pokusu s guanciale (a vlastne to bol aj prvý pokus...
Zemiakovo-tekvicový prívarok s opečenými šampiňónmi
Nie som si stopercentne istá, ktorý druh tekvice som použila. V angličtine to je marrow 'tiger cross' ...
Baklažánové a cuketové lodičky podľa herečky Bibiany Ondrejkovej
Svoje obľúbené zdravé a chutné jedlo, ako stvorené na udržanie štíhlej línie, nám pripravila herečka...
Šalát z reďkovkovej vňate
Ak máte čerstvú červenú reďkovku, určite vyskúšajte dať do šalátu aj jej vňať. Výsledok je...
Teplý šalát z lacinato kelu so sladkými zemiakami
Variant zostavy ingediencií do studených i teplých šalátov volíme sami, podľa toho, čo nám v...
Šalát zo zelenej zeleniny s tofu a quinoou
Vo vriacej osolenej vode oblanšírujeme fazuľkové struky a nakrájané hráškové struky. Scedíme a schladíme v studenej...
Tortilla s kačacími prsičkami na rozmaríne
Kačacie prsia nasolíme, kožu narežeme ostrým nožom do tvaru mriežky. Opečieme na horúcej panvici asi 5 minút...
Mäsovo-zeleninový nákyp v chrumkavej kruste
Zaujímavý a chutný mäsovo-zeleninový nákyp nám pripravila finalistka šou Pečie celé Slovensko Lucia Piterka.
Goddess salad (Božský šalát)
Božský šalát, ktorý je fakt božský, aj keď je len zelený. Množstvo ingrediencií, ...
Kvaková polievka s kyslou smotanou a pohánkou
Toto je tiež recept od starkej, ktorý sa robil tieto predvianočné dni. K tejto polievke...
Špenátová Tofu plnka na Zelený štvrtok
Hľadáte tradičný veľkonočný recept v odľahčenej verzii? Vyskúšajte špenátovú plnku s tofu, ktorá vás na Zelený...
Vývar s hovädzinou a so zeleninou
Koreňovú zeleninu na vývar očistíme. Kvetovú špičku na tukovej strane narežeme, vložíme do hrnca, ...