Zeleninový krém s kokosovým mliekom a so zeleninovými čipsami
Sushiya Atelier v Rovinke, 15. novembra 2022

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcií
príprava
na 180-200 °C
Suroviny
| 2 ks |  | 
| 4 ks |  | 
| 1 ks (malá) |  | 
| 1 ks |  | 
| 3 strúčiky |  | 
| 3 PL |  | 
| 1 plechovka |  | 
| 1/2 PL strúhaný |  | 
|  | |
|  | |
| štipka |  | 
| 1 ks |  | 
| 200 g (nezrelé sójové bôby) |  | 
| 1 ČL |  | 
| 1 PL |  | 
| Zeleninové čipsy: | |
| 1 ks |  | 
| 1 ks (menší) |  | 
| 1 ks |  | 
| na vyprážanie |  | 
|  | |
Postup
- 
                                                    1
                                                    Očistené bataty, tekvicu, mrkvu, cibuľu nakrájame na väčšie kusy a s očisteným cesnakom uložíme na plech. Osolíme, okoreníme, prelejeme olejom a poriadne premiešame. Zeleninu pečieme v rúre vyhriatej na 180–200 °C asi 20 minút, až kým sa nezačne jemne pripekať. 
- 2
Na čipsy nastrúhame očistenú koreňovú zeleninu na tenké plátky (1–1,5 mm) a vypražíme dozlatista v oleji. Osušíme papierovou utierkou a osolíme. Na masle opečieme edamame a jemne posolíme. 
- 3
Upečenú zeleninu vložíme do hrnca a zalejeme vodou tak, aby netrčala cez hladinu. Varíme asi 30 minút. Rozmixujeme, precedíme do čistého hrnca, pridáme kokosové mlieko, zjemníme a doladíme kokosovou smotanou. Dochutíme soľou, cukrom, korením, nastrúhaným zázvorom, prípadne limetkovou kôrou alebo šťavou. Znovu premixujeme, precedíme a môžeme servírovať. Posypeme edamame fazuľkou opečenou na masle, dozdobíme sezamom, koriandrovými lístkami a zeleninovými čipsami. Tiež zeleninová polievka:
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2





 
                                                        
                                                     
 


Diskusia k receptu