Zeleninový krém s kokosovým mliekom a so zeleninovými čipsami
Sushiya Atelier v Rovinke, 15. novembra 2022
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcií
príprava
na 180-200 °C
Suroviny
2 ks |
|
4 ks |
|
1 ks (malá) |
|
1 ks |
|
3 strúčiky |
|
3 PL |
|
1 plechovka |
|
1/2 PL strúhaný |
|
|
|
|
|
štipka |
|
1 ks |
|
200 g (nezrelé sójové bôby) |
|
1 ČL |
|
1 PL |
|
Zeleninové čipsy: | |
1 ks |
|
1 ks (menší) |
|
1 ks |
|
na vyprážanie |
|
|
Postup
-
1
Očistené bataty, tekvicu, mrkvu, cibuľu nakrájame na väčšie kusy a s očisteným cesnakom uložíme na plech. Osolíme, okoreníme, prelejeme olejom a poriadne premiešame. Zeleninu pečieme v rúre vyhriatej na 180–200 °C asi 20 minút, až kým sa nezačne jemne pripekať.
- 2
Na čipsy nastrúhame očistenú koreňovú zeleninu na tenké plátky (1–1,5 mm) a vypražíme dozlatista v oleji. Osušíme papierovou utierkou a osolíme. Na masle opečieme edamame a jemne posolíme.
- 3
Upečenú zeleninu vložíme do hrnca a zalejeme vodou tak, aby netrčala cez hladinu. Varíme asi 30 minút. Rozmixujeme, precedíme do čistého hrnca, pridáme kokosové mlieko, zjemníme a doladíme kokosovou smotanou. Dochutíme soľou, cukrom, korením, nastrúhaným zázvorom, prípadne limetkovou kôrou alebo šťavou. Znovu premixujeme, precedíme a môžeme servírovať. Posypeme edamame fazuľkou opečenou na masle, dozdobíme sezamom, koriandrovými lístkami a zeleninovými čipsami.
Tiež zeleninová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu