Zeleninové lievance
Zeleninové lievance

Mrkvovo-cuketové lievance s uhorkovými špagetami fotorecept

Zoltán Bako
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 8. júna 2018
Mrkvovo-cuketové lievance s uhorkovými špagetami (fotorecept)
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
50 minút
príprava

Suroviny

3 ks
3 ks
2 ks
2 ks
100 g
2 ks
100 ml
1 strúčik




Postup

  1. 1

    Cuketu umyjeme, zbavíme jadra a spolu s očistenou mrkvou nastrúhame na hrubšie rezance. Pridáme ovsené vločky, pokrájanú jarnú cibuľku, nasekanú petržlenovú vňať, žĺtky, soľ, korenie, premiešame a necháme 20 minút odležať.

    Mrkvovo-cuketové lievance s uhorkovými špagetami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vyšľaháme bielky s trochou soli a sneh vmiešame do zeleninovej zmesi.

    Mrkvovo-cuketové lievance s uhorkovými špagetami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na panvicu dáme olej a vypražíme malé lievance, ktoré poukladáme na kuchynský papier.

    Mrkvovo-cuketové lievance s uhorkovými špagetami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Z umytých uhoriek nakrájame vhodným krájačom dlhé rezance v tvare špagiet, mierne osolíme a opatrne zbavíme vody. Kyslú smotanu osolíme, okoreníme, pridáme pretlačený cesnak a zmiešame s uhorkovými špagetami. Podávame k mrkvovo-cuketovým lievancom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia