Mrkvovo-cuketové lievance s uhorkovými špagetami fotorecept
Zoltán Bako
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 8. júna 2018
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 8. júna 2018
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
50 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Cuketu umyjeme, zbavíme jadra a spolu s očistenou mrkvou nastrúhame na hrubšie rezance. Pridáme ovsené vločky, pokrájanú jarnú cibuľku, nasekanú petržlenovú vňať, žĺtky, soľ, korenie, premiešame a necháme 20 minút odležať.
-
2
Vyšľaháme bielky s trochou soli a sneh vmiešame do zeleninovej zmesi.
-
3
Na panvicu dáme olej a vypražíme malé lievance, ktoré poukladáme na kuchynský papier.
-
4
Z umytých uhoriek nakrájame vhodným krájačom dlhé rezance v tvare špagiet, mierne osolíme a opatrne zbavíme vody. Kyslú smotanu osolíme, okoreníme, pridáme pretlačený cesnak a zmiešame s uhorkovými špagetami. Podávame k mrkvovo-cuketovým lievancom.
Diskusia k receptu