Najzelenšia hrášková polievočka
Foto: ponozky123
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Hrášok uvaríme v 1 litri vody so soľou.
- 2
V hrnci rozpustíme maslo a pridáme múku (spravíme zápražku). Zápražku zalejeme asi 1/3 vývaru z hrášku a poriadne rozmiešame.
- 3
Pridáme asi 2/3 uvareného hrášku. Prípadne dochutíme soľou a kurkumou (odporúčam viac kurkumy, je veľmi zdravá :))
- 4
Zvyšok hrášku rozmixujeme a primiešame k polievke. Povaríme, kým nezmizne chuť múky.
- 5
Batat očistíme a nakrájame na plátky, ktoré na 2-3 minúty dáme do toustovača.
- 6
Predpečené batáty nakrájame na kocky a osmahneme na masle.
- 7
Sezamové a slnečnicové semienka osmaneme nasucho na panvici.
- 8
Polievku podávame s opečenými batatmi a semienkami. Dozdobíme kyslou smotanou.
Tiež hrášková polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu