Hrášková polievka
Hrášková polievka

Najzelenšia hrášková polievočka

ponozky123 - bez fotkyponozky123, 11. júna 2020
4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 bal. mrazený
3 PL
2 PL
1 l
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
1 ks
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Hrášok uvaríme v 1 litri vody so soľou.

  2. 2

    V hrnci rozpustíme maslo a pridáme múku (spravíme zápražku). Zápražku zalejeme asi 1/3 vývaru z hrášku a poriadne rozmiešame.

  3. 3

    Pridáme asi 2/3 uvareného hrášku. Prípadne dochutíme soľou a kurkumou (odporúčam viac kurkumy, je veľmi zdravá :))

  4. 4

    Zvyšok hrášku rozmixujeme a primiešame k polievke. Povaríme, kým nezmizne chuť múky.

  5. 5

    Batat očistíme a nakrájame na plátky, ktoré na 2-3 minúty dáme do toustovača.

  6. 6

    Predpečené batáty nakrájame na kocky a osmahneme na masle.

  7. 7

    Sezamové a slnečnicové semienka osmaneme nasucho na panvici.

  8. 8

    Polievku podávame s opečenými batatmi a semienkami. Dozdobíme kyslou smotanou.

    Najzelenšia hrášková polievočka - obrázok 8

Diskusia k receptu


Jeden komentár
Uložená, práve dovarená, vynikajúca :) Odporúčam - skvelá farba a skvelá chuť :)