Zeleninové chipsy
Foto: podravka
Prekvapte svojich hostí chipsami z cvikly, zemiakov, zeleru, batátu a mrkvy.
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Zeleninu umyjeme, očistíme, ošúpeme a nakrájame na tenké plátky.
- 2
Olej v panvici dobre zahrejeme a opražíme v ňom jednu zeleninu po druhej, aby sme dostali chrumkavé chipsy.
- 3
Každá zelenina si vyžaduje iný čas prípravy. Najprv dajte do oleja zemiaky, pretože nemajú žiadnu farbu, aby sa olej hneď nezafarbil.
- 4
Hotovú zeleninu dajte na papierový obrúsok, aby ste odstránili nadbytočný tuk. Potom všetku zeleninu dajte do veľkej misy a posypte ju korením na pečené zemiaky.
- 5
Môžete tiež použiť inú zeleninu a podľa chuti pridať mleté chilli.
Tiež chipsy:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu