Rýchly víkendový obed fotorecept
Foto: kitchenguru
Recept na rýchle víkendové zeleninové menu.
Suroviny
Polievka: | |
1 ks |
|
1 ks koreňový |
|
1/2 ks koreňový |
|
1/3 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1,5 PL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1/2 PL |
|
1,5 PL |
|
3-4 ks |
|
3-4 ks |
|
1 ks |
|
5 PL cestovinová |
|
1 l |
|
Hlavné jedlo: | |
500 g |
|
2 PL |
|
1/2 PL |
|
1 PL |
|
cca 1 dl (na podliatie) |
|
Zeleninová zmes: | |
500 g |
|
1 ks veľká |
|
3 ks veľké |
|
1,5 PL |
|
1/2 PL |
|
1/2 PL |
|
1/3 PL |
|
1,5 PL |
|
1,5 dl (na podliatie) |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Polievka: Všetku zeleninu ošúpeme a umyjeme. Nakrájanú na kocky vložíme do hrnca kde máme rozpálený olej, na ktorom 1,5 minúty opražíme na paprike. Potom zalejeme vodou, pridáme korenie a bobkový list a keď bude voda vrieť pridáme soľ aj vegetu a majorán. Necháme cca 40 minút variť a keď je zelenina mäkká pridáme cestovinu a varíme cca 15 minút.
-
2
Hlavné jedlo: Zemiaky ošúpeme, umyjeme, nakrájame a pridáme do pekáča. Osolíme a pridáme rascu a podlejeme. Takto pečieme cca 35 minút na 200 stupňov. Treba pozerať každá rúra pečie inak.
-
3
Zeleninová zmes: Šampiňóny očistíme a umyjeme. Paradajky a papriku umyjeme a spolu so šampiňónmi nakrájame na menšie kúsky a pridáme do zapekacej misy. Všetko okoreníme a posolíme a pridáme olej a oregano, trochu podlejeme vodou a dáme pod alobalom piecť na cca 20 minút na 180 stupňov. Podávame s jogurtovým (biely) dipom ak chceme.
Ďakujem za komentár ..oh ja to tak robím...máme už staršiu rúru, ktorá raz pečie silnejšie inokedy nie ..aby sa nepripiekli.