prazdny

Plnený jarný kaleráb

Bravčové mäso

Nie je to obed, skôr taký chrumkavý olovrant z jarného krehkého kalerábu.

prazdny

Plnené baklažánové roládky podľa módnej návrhárky Lýdie Eckhardt

Bezmäsité jedlá

Módna návrhárka Lýdia Eckhardt rada robí jedlá v zapekacích miskách, ktoré sa dajú pripraviť večer vopred a zapiecť až pred podávaním....

prazdny

Baklažán s mäsovou plnkou

Hovädzie mäso

Som vyučený mäsiar. A tak by som rád priniesol na Slovensko zvyky tureckej mäsovej kuchyne a neskôr sa do mojej rodnej Antalye...

prazdny

Zapekaný karfiol

Bezmäsité jedlá

Nielen mäsom je človek živý. Minimálne jeden deň v týždni máme zeleninové jedlo.

prazdny

Zapekaný baklažán s tofu, cícerom a dresingom

Bezmäsité jedlá

Rúru si dáme vyhriať na 180 stupňov. Cibuľu a cesnak najemno nakrájame. Tofu popučíme vidličkou....

prazdny

Zapekaný ježkový baklažán

Bezmäsité jedlá

Baklažán narežeš na kolieska, ale nedorežeš až do konca, čiže ti zostane spodok v celku...

prazdny

Bezlepkové zapekané chlebíky panini

Večera

Ak máte doma bezlepkový chlebík Novalim a premýšľate, či je ešte stále čerstvý, nebojte sa...

prazdny

Zapečený karfiolový mozoček

Hlavné jedlá

Karfiol s vajíčkami zapekaný v jenskej mise alebo v remoske.

prazdny

Kuskus zapekaný so zeleninou a vajíčkom

Cestoviny

Kuskus nemusí byť iba prílohou k mäsu. Dá sa z neho pripraviť aj samostatné jedlo....

prazdny

Zapekaný baklažán Parmigiana

Bezmäsité jedlá

Paradajky umyjeme, jemne na povrchu narežeme, krátko ponoríme do horúcej vody a dáme do studenej...

prazdny

Grécke bujurdi

Bezmäsité jedlá

Pripravíme si menšiu nádobu na pečenie, sklenenú alebo hlinenú. Na dno dáme najprv fetu buď...

prazdny

Obaľovaný zapekaný baklažán v paradajkovo-bazalkovej omáčke so syrom

Cestoviny

Zdravý, jednoduchý a chutný recept ak nevieme čo s baklažánom.

prazdny

Baklažánový pekáč s tarhoňou

Cestoviny

Baklažán je veľmi vďačná zelenina, ale v tomto recepte pravdepodobne zaujme čosi iné. Kurkuma....

prazdny

Ružičkový kel s parmezánom

Hlavné jedlá

Ružičkový kel očistíme (odstránime vrchné listy, odrežeme hlúbik). Na dno plechu dáme trochu olivového oleja...

prazdny

Pór zapečený so zemiakmi

Bezmäsité jedlá

Jednoduché jedlo, ktorého príprava netrvá dlho. Kto má rád pór, príde si na svoje....

prazdny

Stopkový zeler zapečený so syrom

Bezmäsité jedlá

Málo práce, výborný výsledok. Tak by sa dalo charakterizovať toto jedlo....

prazdny

Gratinovaný karfiol so zemiakmi

Bezmäsité jedlá

Rúru vyhrejeme na 220 °C. Pripravíme si 4 zapekacie misy, každú s objemom 500 ml,...