prazdny

Zapekaný karfiol

Bezmäsité jedlá

Nielen mäsom je človek živý. Minimálne jeden deň v týždni máme zeleninové jedlo.

prazdny

Obložené zapekanky

Večera

Chutné, jednoduché a rýchlo pripravené z toho, čo bolo doma.

prazdny

Zapekaný baklažán Parmigiana

Bezmäsité jedlá

Obed plný vynikajúcej zeleniny a mozzarelly.

prazdny

Pizza sendviče zo staršieho chleba

Večera

Chlieb nakrájame na tenšie krajce. Každý potrieme kečupom.

prazdny

Zapekaný karfiol

Hlavné jedlá

Karfiol patrí k jednému z veľmi obľúbených druhov zelenín....

prazdny

Zapečený karfiol s čerstvými šampiňónmi

Bezmäsité jedlá

Náš dnešný chutný obed, ktorý je vhodný aj cez pôst. Bez zemiakov, s čerstvými...

prazdny

Grécke bujurdi

Bezmäsité jedlá

Pripravíme si menšiu nádobu na pečenie, sklenenú alebo hlinenú. Na dno dáme najprv fetu buď...

prazdny

Plnené baklažánové roládky podľa módnej návrhárky Lýdie Eckhardt

Bezmäsité jedlá

Módna návrhárka Lýdia Eckhardt rada robí jedlá v zapekacích miskách, ktoré sa dajú pripraviť večer vopred a zapiecť až pred podávaním....

prazdny

Pór zapečený so zemiakmi

Bezmäsité jedlá

Jednoduché jedlo, ktorého príprava netrvá dlho. Kto má rád pór, príde si na svoje....

prazdny

Zapečený karfiolový mozoček

Hlavné jedlá

Karfiol s vajíčkami zapekaný v jenskej mise alebo v remoske.

prazdny

Zapekaný stonkový zeler

Bezmäsité jedlá

Stonkový zeler - úžasná zelenina. Vyskúšajte.

prazdny

Baklažánový pekáč s tarhoňou

Cestoviny

Baklažán je veľmi vďačná zelenina, ale v tomto recepte pravdepodobne zaujme čosi iné. Kurkuma....

prazdny

Zapekaný karfiol

Hlavné jedlá

Netradične pripravený karfiol poteší oko a prekvapí dobrou chuťou.

prazdny

Ružičkový kel s parmezánom

Hlavné jedlá

Ružičkový kel očistíme (odstránime vrchné listy, odrežeme hlúbik). Na dno plechu dáme trochu olivového oleja...

prazdny

Zapekaný baklažán Parmigiana

Bezmäsité jedlá

Paradajky umyjeme, jemne na povrchu narežeme, krátko ponoríme do horúcej vody a dáme do studenej...

prazdny

Zapekaný karfiol s bešamelom a so syrom

Bezmäsité jedlá

Pripravte si ľahké a pomerne rýchle jedlo na obed či večeru. Postačí len málo surovín a...

prazdny

Zapekaný baklažán po indicky

Bezmäsité jedlá

Klasika inšpirovaná indickými chuťami! 🇮🇳🍆

prazdny

Zapekaný baklažán na taliansky spôsob

Bezmäsité jedlá

Umyté baklažány nakrájame na plátky hrubé asi dva centimetre. Z oboch strán ich osolíme, pár...

prazdny

Zapečený karfiol so zemiakmi a s nivou

Bezmäsité jedlá

Veľmi jednoduchý, rýchly a chutný receptík bez mäska.

prazdny

Parmigiana di melanzane

Bezmäsité jedlá

Tento recept mám od mojej talianskej kamarátky, ktorej ho dala jej babička. V pôvodnom znení...

prazdny

Toastová pizza

Večera

Na plech vystlaný papierom na pečenie poukladáme toastový chlieb. Potom toastový chlieb potrieme paradajkovým pretlakom...

prazdny

Lahôdkový zapečený baklažán

Bezmäsité jedlá

Som srdcom i dušou patriot slovenskej kuchyne, no aj ja mám svoje slabôstky. Jedna z nich je francúzska kuchyňa....

prazdny

Plnený jarný kaleráb

Bravčové mäso

Nie je to obed, skôr taký chrumkavý olovrant z jarného krehkého kalerábu.

prazdny

Welsh - ultrarýchly recept na chuťovku z piva a čedaru zo severu Francúzska

Raňajky

Poznáš Welsh? Jasné, že je to anglické prídavné meno pre obyvateľa britského Wales-u, ale vedeli...

prazdny

Zapekaný baklažán s kozím syrom

Bezmäsité jedlá

V lete sa snažím variť ľahšie jedlá - najmä zeleninové, sezónne. Tentoraz padľa voľba na...

prazdny

Obaľovaný zapekaný baklažán v paradajkovo-bazalkovej omáčke so syrom

Cestoviny

Zdravý, jednoduchý a chutný recept ak nevieme čo s baklažánom.

prazdny

Baklažánové rolky

Bezmäsité jedlá

Baklažány očistite, nakrájajte na podlhovasté plátky a osmažte. V miske zmiešajte strúhanku s nastrúhaným parmezánom...

prazdny

Květák zapečený v sýrovém bešamelu

Bravčové mäso

Květák rozebereme na růžičky a v osolené vodě povaříme do poloměkka. Rozložíme ho do zapékacích misek,...

prazdny

Zapekaný plnený baklažán

Bezmäsité jedlá

Aj keď je sezóna baklažánov dávno za nami, dnes si túto lahôdku so sladko-korenistou príchuťou môžeme...