
Baklažánové lasagne
Baklažán nakrájame na plátky hrúbky asi 1 cm. Budeme potrebovať 2-3 baklažány, závisí od veľkosti....

Zapekaný cesnakový chlieb
Cesnak pripravíme tak, že hornú časť hlavičiek odrežeme, dáme na alobal, polejeme trochou olivového...

Gratinovaný karfiol so zemiakmi
Rúru vyhrejeme na 220 °C. Pripravíme si 4 zapekacie misy, každú s objemom 500 ml,...

Stopkový zeler zapečený so syrom
Málo práce, výborný výsledok. Tak by sa dalo charakterizovať toto jedlo....

Kuskus zapekaný so zeleninou a vajíčkom
Kuskus nemusí byť iba prílohou k mäsu. Dá sa z neho pripraviť aj samostatné jedlo....

Zapekaný karfiol
Nielen mäsom je človek živý. Minimálne jeden deň v týždni máme zeleninové jedlo.

Pizza sendviče zo staršieho chleba
Chlieb nakrájame na tenšie krajce. Každý potrieme kečupom.

Zapečený karfiol s čerstvými šampiňónmi
Náš dnešný chutný obed, ktorý je vhodný aj cez pôst. Bez zemiakov, s čerstvými...

Grécke bujurdi
Pripravíme si menšiu nádobu na pečenie, sklenenú alebo hlinenú. Na dno dáme najprv fetu buď...

Plnené baklažánové roládky podľa módnej návrhárky Lýdie Eckhardt
Módna návrhárka Lýdia Eckhardt rada robí jedlá v zapekacích miskách, ktoré sa dajú pripraviť večer vopred a zapiecť až pred podávaním....

Pór zapečený so zemiakmi
Jednoduché jedlo, ktorého príprava netrvá dlho. Kto má rád pór, príde si na svoje....

Zapečený karfiolový mozoček
Karfiol s vajíčkami zapekaný v jenskej mise alebo v remoske.

Baklažánový pekáč s tarhoňou
Baklažán je veľmi vďačná zelenina, ale v tomto recepte pravdepodobne zaujme čosi iné. Kurkuma....

Ružičkový kel s parmezánom
Ružičkový kel očistíme (odstránime vrchné listy, odrežeme hlúbik). Na dno plechu dáme trochu olivového oleja...

Zapekaný baklažán Parmigiana
Paradajky umyjeme, jemne na povrchu narežeme, krátko ponoríme do horúcej vody a dáme do studenej...

Zapekaný karfiol s bešamelom a so syrom
Pripravte si ľahké a pomerne rýchle jedlo na obed či večeru. Postačí len málo surovín a...

Zapekaný baklažán na taliansky spôsob
Umyté baklažány nakrájame na plátky hrubé asi dva centimetre. Z oboch strán ich osolíme, pár...

Zapečený karfiol so zemiakmi a s nivou
Veľmi jednoduchý, rýchly a chutný receptík bez mäska.

Parmigiana di melanzane
Tento recept mám od mojej talianskej kamarátky, ktorej ho dala jej babička. V pôvodnom znení...

Toastová pizza
Na plech vystlaný papierom na pečenie poukladáme toastový chlieb. Potom toastový chlieb potrieme paradajkovým pretlakom...

Lahôdkový zapečený baklažán
Som srdcom i dušou patriot slovenskej kuchyne, no aj ja mám svoje slabôstky. Jedna z nich je francúzska kuchyňa....

Plnený jarný kaleráb
Nie je to obed, skôr taký chrumkavý olovrant z jarného krehkého kalerábu.

Welsh - ultrarýchly recept na chuťovku z piva a čedaru zo severu Francúzska
Poznáš Welsh? Jasné, že je to anglické prídavné meno pre obyvateľa britského Wales-u, ale vedeli...