Zapekaný baklažán s tofu, cícerom a dresingom
Foto: lunter
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Rúru si dáme vyhriať na 180 stupňov. Cibuľu a cesnak najemno nakrájame. Tofu popučíme vidličkou. Baklažány prekrojíme na polovice a stred vydlabeme. Dáme ich do zapekacej misy, pokvapkáme olejom, osolíme, okorením a pečieme pri 180 stupňoch približne 15 minút.
- 2
Cibuľu a cesnak orestujeme na zvyšnom olivovom oleji, pridáme kari korenie, soľ, čierne mleté korenie, cícer, chilli tofu, tahini a vnútro baklažánu. Podlejeme trochou vody a za občasného miešania varíme približne 20 minút.
- 3
Do uvarenej zmesi pridáme nadrobno nasekané bylinky, napríklad petržlen a koriander, a štavu z 1/4 citróna. Predpečené balkažány naplníme tofu plnkou a dáme zapiecť do rúry na 30 minút.
- 4
Hotové plnené baklažány podávame s bielym jogurtom, ktorý sme vymiešali s čerstvými, nadrobno posekanými bylinkami.
Tiež zapekaný baklažán:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu