Obaľovaný zapekaný baklažán v paradajkovo-bazalkovej omáčke so syrom
Zdravý, jednoduchý a chutný recept ak nevieme čo s baklažánom.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 ks väčší |
|
1-2 bal. konzervované (alebo pretlak) |
|
strúhaný (mozzarella alebo iný) |
|
2 ks |
|
|
|
|
|
čerstvá alebo sušená |
|
(alebo ľubovoľné cestoviny) |
|
|
Postup
-
1
Uvaríme si (v osolenej vode) špagety najlepšie semolinové, celozrnné alebo ľubovoľné iné aké máte doma. Po uvarení ich scedíme, pridáme maslo podľa vlastnej chuti a necháme postáť.
- 2
Baklažán ošúpeme a nakrájame na stredne hrubé kolieska. Kolieska obalíme vo vyšľahanom a osolenom vajíčku, môžme pridať štipku Podravky a následne v strúhanke, najlepšie celozrnnej, ale môžme použiť aj obyčajnú. Takto pripravené kolieska poukladáme na veľký plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme 10 minút na 180 °C.
- 3
Pripravíme si ďalší plech, na ktorý vylejeme polovicu lúpanych paradajok alebo pretlaku zmiešaných s čerstvou alebo sušenou bazalkou. Upečený baklažán poukladáme po celej ploche plechu, túto vrstvu zalejeme zvyškom lúpanych paradajok a zasypeme strúhaným syrom. Túto zmes vložíme do rúry a pečieme 20-30 minút (záleží od vašej rúry) pri teplote 180 °C.
- 4
Servírujeme na vrch cestovín. Dobrú chuť :)
Tiež zapekaný baklažán:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ovšem že si môžeme nahradiť strúhanku za pol. múku avšak mne sa osvedčila strúhanka pretože to ostane stále chrumkavé
Nebo, naservirovat ty lilky vedle te omacky a namacet je jak do tatarky!? :-)
Urcite to nejak udelam, hezky recept!