Kolienko so šalátom zo zemiakov, z jabĺk a feniklu
šéfkuchár Hotela pod Zámkom**** v Bojniciach, 17. apríla 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Veľkonočná gastronómia ma vždy fascinovala. Najmä v tradičnom poňatí starých mám, ktoré vedeli pripraviť neskutočne dobré jedlá. Pridávam k nim len štipku svojho vkusu, chute, podpisu.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky umyjeme a dáme ich variť v šupke do hrnca. Varíme do zmäknutia asi 35 – 40 minút. Údené koleno umyjeme vlažnou vodou, vložíme do hrnca s bobkovým listom, novým korením a celým čiernym korením. Zalejeme vodou, pridáme soľ a varíme domäkka 60 – 90 minút.
- 2
Uvarené koleno vyberieme z hrnca, vložíme na pekáč, podlejeme vývarom, dáme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme asi 15 minút. Uvarené zemiaky zbavíme šupky a nakrájame na kocky. Očistíme fenikel a jablko a nakrájame na plátky.
- 3
Všetko vložíme do misy, pridáme majonézu, biely jogurt, med, soľ a korenie. Všetko spolu premiešame. Takto pripravený šalát podávame najlepšie vychladený.
Tiež bravčové koleno:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu