Bravčové koleno
Bravčové koleno

Kolienko so šalátom zo zemiakov, z jabĺk a feniklu

Marek Karaka
šéfkuchár Hotela pod Zámkom**** v Bojniciach, 17. apríla 2017
Kolienko so šalátom zo zemiakov, z jabĺk a feniklu
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Veľkonočná gastronómia ma vždy fascinovala. Najmä v tradičnom poňatí starých mám, ktoré vedeli pripraviť neskutočne dobré jedlá. Pridávam k nim len štipku svojho vkusu, chute, podpisu.

4
porcie
25 minút
príprava
80 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
300 g
1 väčší ks
100 g
1 ks
1 PL
1 stredne veľký ks
2 ks
4 guľôčky
4 guľôčky




Postup

  1. 1

    Zemiaky umyjeme a dáme ich variť v šupke do hrnca. Varíme do zmäknutia asi 35 – 40 minút. Údené koleno umyjeme vlažnou vodou, vložíme do hrnca s bobkovým listom, novým korením a celým čiernym korením. Zalejeme vodou, pridáme soľ a varíme domäkka 60 – 90 minút.

  2. 2

    Uvarené koleno vyberieme z hrnca, vložíme na pekáč, podlejeme vývarom, dáme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme asi 15 minút. Uvarené zemiaky zbavíme šupky a nakrájame na kocky. Očistíme fenikel a jablko a nakrájame na plátky.

  3. 3

    Všetko vložíme do misy, pridáme majonézu, biely jogurt, med, soľ a korenie. Všetko spolu premiešame. Takto pripravený šalát podávame najlepšie vychladený.

Diskusia k receptu

alena45
Veľmi krásny moderný šat si dal tým jedlám. A určite chutný šat.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia