Pečené zemiaky so slaninkou
Recept ma oslovil, objavila som ho v kalendári na tento rok.
Postup
-
1
Zemiaky umyjeme, osušíme a poprekrajujeme po šírke na tenké prúžky tak, aby na spodnej strane zostali spojené. Osolíme a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- 2
Prerastenú slaninu nakrájame na tenké plátky a povkladáme do každého zárezu zemiaka.
- 3
Zemiaky posypeme postrúhaným syrom a pokvapkáme olejom. Vložíme do vopred vyhriatej rúry na 220 °C a pečieme cca 30 minút.
- 4
Podávame samostatne alebo ako prílohu k jedlu.
Tiež pečené zemiaky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Horčica by ti tam nechýbala?
RADŠEJ WORCHESTER!!!
Zruš si Caps Lock, lebo píšeš veľkými písmenami celý text.
Každý taký syr, aký má po ruke. :-)
JA SOM TO TU UŽ RAZ VYSVETĽOVAL, NEPOUŽÍVAM CAPS LOCK, ALE SHIFT.