Smotanový krém
Smotanový krém

Pečená smotana (clotted cream)

Katarína Lešková
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave, 20. novembra 2021
Pečená smotana (clotted cream)
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Pečená smotana (po anglicky clotted cream) sa podáva v Anglicku k drobnému pečivu.

12 hodín minút
na 80 °C

Suroviny

500 ml hustá (33 %)




Postup

  1. 1

    Rúru predhrejeme na 80 stupňov. Smotanu nalejeme do sklenenej plytkej misy do výšky 4,2 cm. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme 12 hodín bez miešania.

  2. 2

    Opatrne vyberieme a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Potom prikryjeme na 12 hodín a necháme do úplného vychladnutia. Môžeme servírovať.

Diskusia k receptu

kucharka
Clotted cream je fantázia. Najradšej mám “cream tea” ... čierny čaj s trochou mlieka, scones, džem a clotted cream na vrch.... zjedla by som toho za vagón :-))
U nás clotted cream nedostanem, rada by som ho urobila doma.. lenže 12hod v rúre pri dnešných cenách elektriny by ma jeden pohár clotted creamu vyšlo na 100€.... :-((
silvia16
Jej. Clotted cream milujem. Nevedela som ze sa takto pripravuje. Super.
1x haji
evanaaa
Výška misky tam je, ale aká je jej šírka? Ochutnala by som, ale 12 hodín mať zapnutú rúru, no neviem.....