Prepelička na krémovom hráškovom rizote

Marek Karaka
šéfkuchár Hotela pod Zámkom**** v Bojniciach, 20. apríla 2017 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Prepelička na krémovom hráškovom rizoteFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 min
príprava
60 min
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
400 g
1 stredne veľký ks
3 strúčiky
100 ml
 (alebo mrazený)
50 g
100 g

Postup prípravy

  1. 1

    Najprv zbavíme prepeličku zvyšného peria, umyjeme ju vlažnou vodou, osušíme, dochutíme soľou, korením a mletou paprikou, dáme na plech, podlejeme vodou, pridáme kúsok masla, dáme piecť do rúry vopred vyhriatej na 160 °C a pečieme 35 – 40 minút.

  2. 2

    Ryžu pripravíme tak, že ju vysypeme do primerane veľkého hrnca, dáme do nej 2 strúčiky cesnaku, podlejeme bielym vínom, privedieme do varu a za stáleho miešania podlievame vodou alebo vývarom a varíme do polomäkka. Z mladého hrášku pripravíme hráškové pyré: Hrášok vylúpneme, opláchneme pod vlažnou vodou, vložíme do hrnca s vriacou vodou, chvíľku povaríme, potom zlejeme a vymixujeme do hladkého pyré.

  3. 3

    Potom hrášok pridáme do pripravenej ryže. Zamiešame, pridáme pár guliek čerstvého hrášku, zahrejeme, pridáme parmezán a maslo a dochutíme soľou a korením. Po upečení zlejeme výpek, ktorý potom zredukujeme a zjemníme maslom. Takto pripraveným výpekom prelejeme prepeličku aj rizoto.

ohodnoť recept:
Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist