Prepelička na krémovom hráškovom rizote
šéfkuchár Hotela pod Zámkom**** v Bojniciach, 20. apríla 2017

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
4 ks |
|
|
|
|
|
|
|
400 g |
|
1 stredne veľký ks |
|
3 strúčiky |
|
100 ml |
|
(alebo mrazený) |
|
50 g |
|
100 g |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Najprv zbavíme prepeličku zvyšného peria, umyjeme ju vlažnou vodou, osušíme, dochutíme soľou, korením a mletou paprikou, dáme na plech, podlejeme vodou, pridáme kúsok masla, dáme piecť do rúry vopred vyhriatej na 160 °C a pečieme 35 – 40 minút.
- 2
Ryžu pripravíme tak, že ju vysypeme do primerane veľkého hrnca, dáme do nej 2 strúčiky cesnaku, podlejeme bielym vínom, privedieme do varu a za stáleho miešania podlievame vodou alebo vývarom a varíme do polomäkka. Z mladého hrášku pripravíme hráškové pyré: Hrášok vylúpneme, opláchneme pod vlažnou vodou, vložíme do hrnca s vriacou vodou, chvíľku povaríme, potom zlejeme a vymixujeme do hladkého pyré.
- 3
Potom hrášok pridáme do pripravenej ryže. Zamiešame, pridáme pár guliek čerstvého hrášku, zahrejeme, pridáme parmezán a maslo a dochutíme soľou a korením. Po upečení zlejeme výpek, ktorý potom zredukujeme a zjemníme maslom. Takto pripraveným výpekom prelejeme prepeličku aj rizoto.
Tiež pečená prepelička:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu