prazdny

Jednoduchý demikát

Bezmäsité jedlá

Demikát sa varil najmä v oblastiach, kde bol rozvinutý chov oviec a o kvalitnú bryndzu nebola núdza....

prazdny

Bryndzový podplamenník so slaninkou

Slané chuťovky

Upečte si doma výborný slaný koláč s bryndzou a chrumkavou slaninkou.

prazdny

Džatky

Hlavné jedlá

V tomto videu nám Andrej Syč, sous-chef v reštaurácii Slávia v Košiciach, spolu s...

prazdny

Pirohy so zemiakovo-bryndzovou náplňou i so slivkovým lekvárom

Bezmäsité jedlá

Chutné tradičné slovenské jedlo s menšími regionálnymi obmenami v názve, surovinách na prípravu cesta, plnkách....

prazdny

Obložené bagetky

Bezmäsité jedlá

Keď sa nám ohlási návšteva a doma toho až tak veľa nemáme, rýchlo môžeme pripraviť akúkoľvek...

prazdny

Bryndzovníky s kôprom

Slané chuťovky

Časť teplého mlieka zmiešame s droždím a cukrom.

prazdny

Tuniak s plnenými batatmi podľa Majselfa

Hlavné jedlá

Raper Majself nám ukázal, ako pripravuje lahodné steaky z tuniaka s pikantným dipom a plnenými batatmi....

prazdny

Praženica s bryndzovo-skyrovým krémom

Bezmäsité jedlá

Zdravé, rýchle a jednoduché raňajky bohaté na bielkoviny. Praženica s tradičnou slovenskou bryndzou a islandským...

prazdny

Bryndzové slimáky

Slané chuťovky

Slané pečivo, výborná pochúťka na párty k vínu alebo pivu.

prazdny

Vyprážané bryndzové placky

Bezmäsité jedlá

Mnohí z nás pri varení používajú koreninové zmesi z obchodu, ktoré sú plné soli a glutamanu....

prazdny

Laznícky slaný koláč

Bravčové mäso

Tradičné chute... netradične

prazdny

Tekvicovo-bryndzová nátierka

Bezmäsité jedlá

Zvýšilo mi pyré z hokkaido tekvice, tak som ho sfúzovala s bryndzou, ovoňala korením a...

prazdny

Bryndzovník

Slané chuťovky

Výborný slaný koláč s bryndzovo-zemiakovou plnkou nám upiekla folkloristka Grétka Ivaničová.

prazdny

Gnocchi s bryndzovo-špenátovou omáčkou a kuracím mäsom

Kuracie mäso

V tomto recepte vám ukážeme ďalšiu chutnú kombináciu klasických surovín. Navyše pri príprave domácich cestovín vám...

prazdny

Bryndzové gnudi

Bravčové mäso

Zmiešaním surovín uvedených v recepte získame voňavé a vláčne cesto. Z cesta tvarujeme gule s hmotnosťou cca 30...

prazdny

Pod bryndzou zapekané kuracie mäso so zeleninou

Kuracie mäso

Kuracie prsia nakrájame na rezančeky a restujeme na oleji, osolíme a okoreníme.

prazdny

Šmirkas a plnené vajíčka

Bezmäsité jedlá

Nechajte sa inšpirovať receptom na prípravu dobrôt, pri ktorom využijete tradičné suroviny slovenskej kuchyne, akými...

prazdny

Podplamenník alebo slovenská pizza

Večera

Podplamenník je taká slovenská pizza. Chlebove cesto - a na vrch niečo mňam....

prazdny

Demikát na kyslo

Bezmäsité jedlá

Trošku upravená verzia klasickej polievky. Fotka sa nepodarila, jedlo veľmi.

prazdny

Hubové krupoto na víne s bryndzou, kešu a slaninkou

Hlavné jedlá

Milujem fúzie a prepájanie tradičnej kuchyne s niečim malým novým. Inovovať a kreovať to je moje....

prazdny

Bryndzová pochúťka

Cestoviny

Je to rýchlo urobený obed alebo večera. Začínajú práce na záhradkách, tak možno príde vhod....

prazdny

Šulky z Východnej

Cestoviny

Šulky a šúľance nie sú to isté, hoci sa podobajú. Základný rozdiel je ten, ...

prazdny

Slané bezlepkové keksíky s makom

Slané chuťovky

Jednoduchá príprava a výborná chuť. Také sú naše slané bezlepkové keksíky. Výborne sa hodia k nápojom alebo len tak, na chrumkanie....

prazdny

Pečené kuracie stehná so smotanou a s bryndzou

Kuracie mäso

Zapekané kuracie stehná na smotane s bryndzou a cesnakom. Prílohou je ryžou s kapiou.

prazdny

Pečené kuracie prsia plnené bryndzou

Kuracie mäso

Prihoďte do pekáča ku kuraťu aj zeleninu, výsledok vás očarí.

prazdny

Tekvicové gnocchi s bryndzou a restovanou cibuľou

Cestoviny

Recept na tekvicové gnocchi som našla tu: https://www. koreni. cz/recepty/dynove-gnocchi Je to zaujímavý recept, ak chcete vyskúšajte...

prazdny

Portobello huby plnené bryndzou s mangovou salsou

Bezmäsité jedlá

Prichádza sezóna májovej bryndze a tento recept je ďalšou variáciou na jej využitie. Okrem slovenskej kuchyne...

prazdny

Bataty s bryndzou

Hlavné jedlá

Veľmi chutné papaníčko. Ja som si bataty obľúbila a v kombinácii s bryndzou boli naozaj výborné....

prazdny

Kuch

Bezmäsité jedlá

Vianoce sú sviatkami hojnosti. Bolo a je to tak aj u nás, ale sever Slovenska bol vždy chudobný. Takže hojnosť tu podľa receptov našich babiek a prababiek predstavovali makové buchty, kapustníky či tvarohový závin, ktoré si v tomto regióne dopriali najmä na sviatky....