Jednoduchý demikát
Demikát sa varil najmä v oblastiach, kde bol rozvinutý chov oviec a o kvalitnú bryndzu nebola núdza....
Bryndzový podplamenník so slaninkou
Upečte si doma výborný slaný koláč s bryndzou a chrumkavou slaninkou.
Džatky
V tomto videu nám Andrej Syč, sous-chef v reštaurácii Slávia v Košiciach, spolu s...
Pirohy so zemiakovo-bryndzovou náplňou i so slivkovým lekvárom
Chutné tradičné slovenské jedlo s menšími regionálnymi obmenami v názve, surovinách na prípravu cesta, plnkách....
Obložené bagetky
Keď sa nám ohlási návšteva a doma toho až tak veľa nemáme, rýchlo môžeme pripraviť akúkoľvek...
Tuniak s plnenými batatmi podľa Majselfa
Raper Majself nám ukázal, ako pripravuje lahodné steaky z tuniaka s pikantným dipom a plnenými batatmi....
Praženica s bryndzovo-skyrovým krémom
Zdravé, rýchle a jednoduché raňajky bohaté na bielkoviny. Praženica s tradičnou slovenskou bryndzou a islandským...
Vyprážané bryndzové placky
Mnohí z nás pri varení používajú koreninové zmesi z obchodu, ktoré sú plné soli a glutamanu....
Tekvicovo-bryndzová nátierka
Zvýšilo mi pyré z hokkaido tekvice, tak som ho sfúzovala s bryndzou, ovoňala korením a...
Bryndzovník
Výborný slaný koláč s bryndzovo-zemiakovou plnkou nám upiekla folkloristka Grétka Ivaničová.
Gnocchi s bryndzovo-špenátovou omáčkou a kuracím mäsom
V tomto recepte vám ukážeme ďalšiu chutnú kombináciu klasických surovín. Navyše pri príprave domácich cestovín vám...
Bryndzové gnudi
Zmiešaním surovín uvedených v recepte získame voňavé a vláčne cesto. Z cesta tvarujeme gule s hmotnosťou cca 30...
Pod bryndzou zapekané kuracie mäso so zeleninou
Kuracie prsia nakrájame na rezančeky a restujeme na oleji, osolíme a okoreníme.
Šmirkas a plnené vajíčka
Nechajte sa inšpirovať receptom na prípravu dobrôt, pri ktorom využijete tradičné suroviny slovenskej kuchyne, akými...
Podplamenník alebo slovenská pizza
Podplamenník je taká slovenská pizza. Chlebove cesto - a na vrch niečo mňam....
Demikát na kyslo
Trošku upravená verzia klasickej polievky. Fotka sa nepodarila, jedlo veľmi.
Hubové krupoto na víne s bryndzou, kešu a slaninkou
Milujem fúzie a prepájanie tradičnej kuchyne s niečim malým novým. Inovovať a kreovať to je moje....
Bryndzová pochúťka
Je to rýchlo urobený obed alebo večera. Začínajú práce na záhradkách, tak možno príde vhod....
Šulky z Východnej
Šulky a šúľance nie sú to isté, hoci sa podobajú. Základný rozdiel je ten, ...
Slané bezlepkové keksíky s makom
Jednoduchá príprava a výborná chuť. Také sú naše slané bezlepkové keksíky. Výborne sa hodia k nápojom alebo len tak, na chrumkanie....
Pečené kuracie stehná so smotanou a s bryndzou
Zapekané kuracie stehná na smotane s bryndzou a cesnakom. Prílohou je ryžou s kapiou.
Pečené kuracie prsia plnené bryndzou
Prihoďte do pekáča ku kuraťu aj zeleninu, výsledok vás očarí.
Tekvicové gnocchi s bryndzou a restovanou cibuľou
Recept na tekvicové gnocchi som našla tu: https://www. koreni. cz/recepty/dynove-gnocchi Je to zaujímavý recept, ak chcete vyskúšajte...
Portobello huby plnené bryndzou s mangovou salsou
Prichádza sezóna májovej bryndze a tento recept je ďalšou variáciou na jej využitie. Okrem slovenskej kuchyne...
Bataty s bryndzou
Veľmi chutné papaníčko. Ja som si bataty obľúbila a v kombinácii s bryndzou boli naozaj výborné....
Kuch
Vianoce sú sviatkami hojnosti. Bolo a je to tak aj u nás, ale sever Slovenska bol vždy chudobný. Takže hojnosť tu podľa receptov našich babiek a prababiek predstavovali makové buchty, kapustníky či tvarohový závin, ktoré si v tomto regióne dopriali najmä na sviatky....