Syrová nátierka
Syrová nátierka

Obložené bagetky

nocka - bez fotkynocka, 11. mája 2017
Obložené bagetky
Foto: nocka

Keď sa nám ohlási návšteva a doma toho až tak veľa nemáme, rýchlo môžeme pripraviť akúkoľvek nátierku. V mojom prípade je to bryndzová a nivová.

40 ks
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

150 g
150 g
4 lyžice
100 g
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Maslo a Syrokrém vyšľaháme dohladka, pridáme šľahačkovú smotanu. Dobre vyšľaháme a následne pridáme do jednej časti základu bryndzu, do ďalšej časti pretreté žĺtky alebo postrúhanú nivu.

  2. 2

    Bagetky natenko natrieme. Ostatnú nátierku preložíme do vrecka s ozdobnou špičkou nastriekame na bagetky a ozdobíme podľa vlastnej fantázie.

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu
Ide o inšpiráciu. Ak niekto trochu myslí, ľahko nahradí nivu oblanšírovanou rozmixovanou brokoličkou, mrkvou, avokádom, pridá šťavu z citrónu, prípadne nízkotučným tvarohom a pod.
Ak chladnička dá, pripravíme k bagetkám nejaký ľahký reďkovkový, paradajkový, alebo mix šalátik. Potom už len záleží, či návšteva konzumuje bagetky so šalátom, alebo šalát s bagetkami.

Pridaj komentár k receptu: