Bryndzový koláč
Bryndzový koláč

Bryndzovníky s kôprom

ivetaiva - fotkaivetaiva, 20. júna 2021
Bryndzovníky s kôprom
Foto: ivetaiva
30
porcií
180 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

1000 g
42 g
600 ml
2 KL
1 ks
2 KL
100 g
100 g
Plnka:
500 g
500 g
100 g
2 KL
1 ks
1 ks
Na potretie:
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Časť teplého mlieka zmiešame s droždím a cukrom.

  2. 2

    Keď vzíde kvások, zamiešame do neho metličkou všetky suroviny, okrem múky. Nakoniec pridáme preosiatu múku. Ručne miesime asi 10 minút, alebo v mixéri 5 minút. Cesto necháme kysnúť asi 1 hodinu.

  3. 3

    Vykysnuté cesto rozdelíme na rovnaké časti, tvoríme buchtičky a ukladáme na maslom potretý plech.

  4. 4

    V strede každej buchtičky urobíme jamku a prstami roztiahneme do strán. Naplníme bryndzovou plnkou.

  5. 5

    Plnka: Cibuľu pokrájame nadrobno, chvíľu orestujeme. Bryndzu vymiešame so smotanou, soľou, vajcom, nasekaným kôprom a vychladnutou cibuľou. ( Ja pridávam trochu múky, plnka počas pečenia nevyteká).

  6. 6

    Hotové slané koláče potrieme vajíčkom rozšľahaným s vodou. Necháme ešte chvíľu kysnúť. Pečieme na 200 °C.

Recept je zaradený do kategórií:
Slovenská kuchyňa, Slané chuťovky, Kysnuté cestá, Pečené

Diskusia k receptu

motyka
Vyzerajú výborne. A určite aj sú. Ale škoda, že si nedala aspoň 2-3 fotografie z postupu. Pomáhajú najma začínajúcim a mladším kuchárkam. Tvaroh a kôpor - super kombinácia. Určite vyskúšam aj podľa Teba.
motyka
Opravujem - bryndza - nie tvaroh. Ale v mojom prípade urobím aj tvarohové s kôprom - na slano.Tiež budú fajné.
ivetaiva
@motyka (21.6.2021 16:46)

Ďakujem za reakciu aj pochvalu. To som si neuvedomila, že treba aj foto k postupu. Ale robím tieto koláče často, tak pridám . 🙂
1x haji