Bryndzovníky s kôprom
Foto: ivetaiva
30
porcií
porcií
180 minút
príprava
príprava
15 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
1000 g |
|
42 g |
|
600 ml |
|
2 KL |
|
1 ks |
|
2 KL |
|
100 g |
|
100 g |
|
Plnka: | |
500 g |
|
500 g |
|
100 g |
|
2 KL |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
Na potretie: | |
1 ks |
|
Postup
-
1
Časť teplého mlieka zmiešame s droždím a cukrom.
- 2
Keď vzíde kvások, zamiešame do neho metličkou všetky suroviny, okrem múky. Nakoniec pridáme preosiatu múku. Ručne miesime asi 10 minút, alebo v mixéri 5 minút. Cesto necháme kysnúť asi 1 hodinu.
- 3
Vykysnuté cesto rozdelíme na rovnaké časti, tvoríme buchtičky a ukladáme na maslom potretý plech.
- 4
V strede každej buchtičky urobíme jamku a prstami roztiahneme do strán. Naplníme bryndzovou plnkou.
- 5
Plnka: Cibuľu pokrájame nadrobno, chvíľu orestujeme. Bryndzu vymiešame so smotanou, soľou, vajcom, nasekaným kôprom a vychladnutou cibuľou. ( Ja pridávam trochu múky, plnka počas pečenia nevyteká).
- 6
Hotové slané koláče potrieme vajíčkom rozšľahaným s vodou. Necháme ešte chvíľu kysnúť. Pečieme na 200 °C.
Tiež bryndzový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem za reakciu aj pochvalu. To som si neuvedomila, že treba aj foto k postupu. Ale robím tieto koláče často, tak pridám . 🙂