
Hovädzie ala čína s cesnakovou ryžou
Milujem hovädzinu a milujem jedlá na spôsob číny, tak som posplietala niekoľko prečítaných receptov

Rýchle palacinkové rezance do polievky
U nás sa polievka varila stále a hlavne rezancová bola obľúbená, no keď sa rezance minuli, tak...

Hovädzie líčka na smotane s karlovarskou knedľou
Líčka očistíme, umyjeme a osušíme. Mäso odblaníme a nakrájame na asi 50 g kúsky, osolíme a...

Fašírky pečené v rúre so šťavou
Veľmi chutný ľahší obed v porovnaní s vyprážanými fašírkami.

Dalmatínsky guláš
Tento recept je z útlej knižky Ako používať korenie od autorky Dagmar Lánskej. Kniha vyšla...

Hovädzie líčka
Recept pridávam, lebo hovädzie líčka sa na tanieri objavujú zriedka. Ak si myslíte, že...

Maďarský guláš so žemľovou knedľou
Neviem prečo maďarský, hádam pretože tam pridávame papriku. Výborný obed aj pre náročných.

Držková polievka
Tento recept mám od svojej mamy, tá všetko robila v podstate od oka a chuti, ...

Rýchla bolonská omáčka na cestoviny
Bolonská omáčka je jednou z najobľúbenejších omáčok na cestoviny....

Karbonátky podľa receptu českých babičiek
Recept je z krásnej knihy Kouzlo kuchyně Čech a Moravy aneb dědicství našich babiček. Dnes som...

Plnená fašírka podľa Pala
Aby ste vedeli kto je Paľo. Je to náš sused a je hlavný kritik v ulici....

Mäsové gule s paradajkovou omáčkou
Mäso poriadne vymiešame s ostatnými ingredienciami (cesnakom a mletým korením nemusíme šetriť) a vytvarujeme z neho gule....

Hovädzie líčka
Po dlhom bombardovaní u mäsiara som zohnal líčka (rovno 5kg, aby bolo do zásoby) a tak...

Hovädzie mäso so šampiňónmi v horčicovej omáčke
Nie som mäsová, ale ak už príde na pekný kus mäsa, snažím sa ho spraviť...

Falošné bolonské špagety
Veľmi mám rada bolonské špagety, no keďže ich príprava je dlhšia a náročnejšia čo sa týka...

Pomaly pečené hovädzie s kávou
Tento recept je veľmi jednoduchý taký „rýchly“ na prípravu. Tá káva podčiarkla bohatú chuť hovädzieho, ...

Francúzska polievka s kelom
Veľmi nám chutí. Recept mám od známeho, on na takýchto polievkach pracoval. Táto je...

Mleté mäso s pórkom
Veľmi chutný obed plný zeleninky a farieb. Mleté mäso môžete nahradiť kuracím, alebo bravčovým mäsom...

Zapekané fašírky po našom
Keď som toto jedlo varila prvýkrát, môj manžel za jeden deň zhltol celú jenskú misu! Ak...

Boršč
Boršč som varila v 6 litrovom hrnci, naliala som si vodu, keď zovrela pridala som...

Mäso na cibuľke a paprike
V nedeľu som varila slepačiu polievku, sliepku som šupla do mrazáka na neskôr. Dnes som...

Empanada
Empanadas som po prvý krát ochutnala v Argentíne kde boli robené z kysnutého cesta v tvare pol...

Lasagne - bez lasagní :-)
Dostali sme hroznú chuť na lasagne , ale doma sme žiadne nemali, tak som sa...

Biftek s vajcom a hranolčekmi
V minulom storočí to bol asi vrchol gastronómie viacerých "dobrých" reštaurácii. Našťastie sme si mohli dovoliť...

Falošná sviečková
Recept mám od budúcej svokry :-) Vynikajúca, jednoduchá síce na čas trošku náročnejšia sviečková ...

Plnená cuketa
Upútala ma na trhu krásna žltá cuketa . Neodolala som a na obed bola plnená mäsom....

Tatársky biftek z hoväzej roštenky
Z času na čas si z manželom zaspomíname na 70-te roky a pochutíme na tataráku a zaspomíname...

Farebný hovädzí krk
Stavím sa s každým, kto používa Vegetu alebo iné ochucovadlá, že po vyskúšaní tohoto receptu...

Ukrajinský boršč
Mäso uvaríme v osolenej vode spolu s očistenou a nakrájanou koreňovou zeleninou. Mäkké mäso a zeleninu...

Tatarák zo sviečkovice
Hovädziu sviečkovicu očistíme od blán a zomelieme ju na mlynčeku na jemno (ak máte trpezlivosť, mäso...