Farebný hovädzí krk fotorecept

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 9. apríla 2015

Stavím sa s každým, kto používa Vegetu alebo iné ochucovadlá, že po vyskúšaní tohoto receptu na ne zabudne;-)

15 minút
príprava
10+180 minút
na 135 °C

Suroviny

1 kg
2 ks
60 g
1 PL
2 ks
2 ks
1 PL
1 ks
1/2 hrnčeka
 (alebo voda)
1/4 ks
3 strúčiky väčšie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Volila som úpravu pomalým dusením, vtedy sa chute mäsa a ostatných surovín dokonale prepoja. Na lyžici masti som opražila kocky slaniny, pridala som cibuľu a pražila ďalej

    Farebný hovädzí krk (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    zatiaľ som umyla a osušila odležané mäso

    Farebný hovädzí krk (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pokrájala som ho priečne cez vlákno na rezy a tie na väčšie kocky

    Farebný hovädzí krk (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Všetky ostatné suroviny som si prichystala dopredu, aby som ich mohla postupne pridávať. Cícer som mala z načatej konzervy. Môžete použiť samozrejme aj dopredu namočený suchý cícer.

    Farebný hovädzí krk (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na opečenú slaninu s cibuľou som hodila plátky cesnaku a o chvíľku aj mrkvu a petržlen. Keď sa poopekali, pridala som kopcovitú lyžicu hustého paradajkového pretlaku a dôkladne premiešala.

    Farebný hovädzí krk (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na tento základ som nasypala kocky mäsa a z každej strany som ich popražila. Okorenila som čerstvo mletým korením štyroch farieb.

    Farebný hovädzí krk (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Nasledovala paprika červenej farby a soľ.

    Farebný hovädzí krk (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Všetko som podliala jednou naberačkou vývaru. Ak nemáte, dajte kľudne vodu.

    Farebný hovädzí krk (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Keď sťava začala vrieť, misu som prikryla a vložila do rúry predhriatej na 135 °C. Celkovo som takto mäso dusila 3 celé hodiny. Po prvej hodine som kúsky mäsa poobracala a skontrolovala stav tekutiny. Ak treba, dolejte.

    Farebný hovädzí krk (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Ja som trocha doliala, čistej vriacej vody. Zase som misu prikryla a dusila ďalšiu hodinu.

    Farebný hovädzí krk (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Polhodinu pred koncom som pridala cícer, namočený si dajte skôr, aby sa stihol uvariť.

    Farebný hovädzí krk (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Asi pätnásť minút pred dokončením som ešte ako posledné pridala ružičky brokolice.

    Farebný hovädzí krk (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Hotové jedlo bolo veľmi voňavé, podávala som ho s cestovinou rigattoni, hodí sa aj čerstvý chlieb, ryža, halušky, varené zemiaky, čokoľvek, na čo máte práve chuť.

    Farebný hovädzí krk (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Chuťovo výborné a mäso rozplývajúce sa na jazyku, šťava hustejšia od dlhého dusenia. Aj vám želám dobrú chuť:-) Navarila som asi na štyri dni:-D ...žeby som niekoho pozvala na večeru?

    Farebný hovädzí krk (fotorecept) - obrázok 14
Recept je zaradený do kategórií:
Hovädzie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Dusené, Jedlá pre deti

Diskusia k receptu

bembo
No,dá sa odolať pri pohľade na takúto dobrotu?Asi ťažko.jediné čo sa vtomto prípade dá,je uložiť do KK,a čo najskôr zrealizovať.už sa teším
1x dosa
radost
nie..nie..na večeru nemôže byť takéto obžieranie..
no k obedu sa hlásim do poradovníka..ale pozor..!!sme dvaja..čo schopnosť obžrať sa dobrým jedlom netaja..!!
nedávaj ponuky ľachkovážne..bo ja to zoberiem celkom vážne..:-)
krem cícera..môže byť všetko..si veľmo šikovné dietko..
klukodvody
@Kukulienka71 na ten receptík se srdce směje .Teď prosím žádná kritika ale já bych skončil u té jedenáctky ,dal na hluboký talíř ,k tomu některý z rohlíčků co jsou tady na Vareche a nebo některý z těch chlebů co se tu pečou ,zamkl bych dveře aby nikdo nevyrušoval a tiše bych se ládoval .Ukládám a *****
svedka
Preeesne tak isto robim, ale bez masti a namiesto ciceru fazulu, alebo aj nic :) je to super.ked nemam brokolicu, dam zelene fazulky, cerstve rajciny...krasne sa to da obmienat a hlavne to vzdy chuti.vyborne
nadasky
Bomba!!! Super!!! Zo záhrady rovno k stoluuuuuuuuuuu!
tassiedevil
tak ako vravíš, pri kombinácii toľkých dobrôt, tam vegeta už určite nie potrebná.. na tú večeru by som ta prišiel...:)*****
kukulienka71
Ďakujem za pekné komentáre, @jozka2 , @jozefj , aspoň v tomto recepte si aj domácu vegetu ušetríš;-),@terinka55 , @monzet , vďaka za pochvaly, @radost , tvoje veršíky nemajú chybu:-) @bembo , potešil si ma, dúfam, bude chutiť, @klukodvody , @svedka , díky za ocenenie, @nadasky , krásne počasie záhradkárom teraz praje, aj ja sa neviem nabažiť hrabania v zemi, dobre padne veru také jedlo, @tassiedevil , máš pravdu, a hádam raz naozaj prídeš, ďakujem za *:-)
pusta1
@ukulienka71 , nádherné jedlo farebne, chuťovo i kvalitou :-)))
prudko jedlé krásne foto :-)
*****
kecemis
Velmi sa mi paci takyto recept plny zeleniny a k tomu velmi veriabilny.
babkamt
chutne si navarila jedlo lahodiace aj oku. Recept sa mi páči, kk.
motyka
Prekrásne a pestrofarebne vyzerá a určite je aj výborné. KK*****.
katka78
Takéto mäská aj u nás idú, lebo sú chutné a veľmi variabilné, pekne si navarila.
havino
dobrý rok som podobne nevarila, či nepiekla, u nás bez ciceru, viem, že chuť výborná
tinca
hovädzí krk je výborné mäsko,skvele si ho upravila,ale ja bez cíceru, nemám ho rada v žiadnej podobe. Krásne foto.
denyany
Mňam, ja sa hlásim na večeru a aj zajtra na obed, ak zvýši! Navarila si perfektne, bod naviac za ten cícer.
horevent
super nápad,idem zajtra vyskúšať,ale asi pôjdem v tlakovom hrnci...uvidí čo to povie. Asi to nebude tak plné chutí... :-(
kukulienka71
@Horevent (11.11.2017 10:57)

ušetríš čas a tým aj peniaze. Mäso bude mäkučké, ale tak ako píšeš, chuť pomaly duseného sa nedá ničím nahradiť. Často varím hovädzie v tlakáči, ak nemám veľa času. Aj tak prajem dobrú chuť:-)
rajs
Výborne jedlo (aj bez brokolice)

Zaujímavé video z archívu TV Varecha