Foto: kukulienka71
Stavím sa s každým, kto používa Vegetu alebo iné ochucovadlá, že po vyskúšaní tohoto receptu na ne zabudne;-)
príprava
na 135 °C
Postup
-
1
Volila som úpravu pomalým dusením, vtedy sa chute mäsa a ostatných surovín dokonale prepoja. Na lyžici masti som opražila kocky slaniny, pridala som cibuľu a pražila ďalej
-
2
zatiaľ som umyla a osušila odležané mäso
-
3
pokrájala som ho priečne cez vlákno na rezy a tie na väčšie kocky
-
4
Všetky ostatné suroviny som si prichystala dopredu, aby som ich mohla postupne pridávať. Cícer som mala z načatej konzervy. Môžete použiť samozrejme aj dopredu namočený suchý cícer.
-
5
Na opečenú slaninu s cibuľou som hodila plátky cesnaku a o chvíľku aj mrkvu a petržlen. Keď sa poopekali, pridala som kopcovitú lyžicu hustého paradajkového pretlaku a dôkladne premiešala.
-
6
Na tento základ som nasypala kocky mäsa a z každej strany som ich popražila. Okorenila som čerstvo mletým korením štyroch farieb.
-
7
Nasledovala paprika červenej farby a soľ.
-
8
Všetko som podliala jednou naberačkou vývaru. Ak nemáte, dajte kľudne vodu.
-
9
Keď sťava začala vrieť, misu som prikryla a vložila do rúry predhriatej na 135 °C. Celkovo som takto mäso dusila 3 celé hodiny. Po prvej hodine som kúsky mäsa poobracala a skontrolovala stav tekutiny. Ak treba, dolejte.
-
10
Ja som trocha doliala, čistej vriacej vody. Zase som misu prikryla a dusila ďalšiu hodinu.
-
11
Polhodinu pred koncom som pridala cícer, namočený si dajte skôr, aby sa stihol uvariť.
-
12
Asi pätnásť minút pred dokončením som ešte ako posledné pridala ružičky brokolice.
-
13
Hotové jedlo bolo veľmi voňavé, podávala som ho s cestovinou rigattoni, hodí sa aj čerstvý chlieb, ryža, halušky, varené zemiaky, čokoľvek, na čo máte práve chuť.
-
14
Chuťovo výborné a mäso rozplývajúce sa na jazyku, šťava hustejšia od dlhého dusenia. Aj vám želám dobrú chuť:-) Navarila som asi na štyri dni:-D ...žeby som niekoho pozvala na večeru?
Recept je výborný.
no k obedu sa hlásim do poradovníka..ale pozor..!!sme dvaja..čo schopnosť obžrať sa dobrým jedlom netaja..!!
nedávaj ponuky ľachkovážne..bo ja to zoberiem celkom vážne..:-)
krem cícera..môže byť všetko..si veľmo šikovné dietko..
prudko jedlé krásne foto :-)
*****
prepáč mi ten preklep, dakujem.
ušetríš čas a tým aj peniaze. Mäso bude mäkučké, ale tak ako píšeš, chuť pomaly duseného sa nedá ničím nahradiť. Často varím hovädzie v tlakáči, ak nemám veľa času. Aj tak prajem dobrú chuť:-)
Presne tak, treba použiť nádobu, ktorá sa potom môže dať do rúry.
Zdravím a ďakujem za peknú odozvu. Som rada, že chutilo🙂