Hovädzie líčka

radox1 - fotkaradox1, 24. júna 2013
Hovädzie líčka
Foto: radox1

Po dlhom bombardovaní u mäsiara som zohnal líčka (rovno 5kg, aby bolo do zásoby) a tak predstavujem pomerne jednoduchý recept, avšak musí sa dodržat Zobraziť celý popisPo dlhom bombardovaní u mäsiara som zohnal líčka (rovno 5kg, aby bolo do zásoby) a tak predstavujem pomerne jednoduchý recept, avšak musí sa dodržat správna technológia postupu. Líčka je možné nahradiť močinkom. Ale ešte lepšie je lúpané plece.

6-8
porcií
30 minút
príprava
220 minút
na 150 °C

Suroviny

1,5 kg
2 ks
3 ks
2 ks
2 ks
50 g
0,7 l
1 kg varný typ B,C
štipka




Postup

  1. 1

    Nakrájané líčka na väčšie kocky prudko orestujeme na oleji zo všetkých strán a dáme bokom.vložíme na kocky nakrájanú korenovú zeleninu,cibuľu,koreniny a všetko restujeme do hneda.Pridáme pretlak a restujeme do vtedy,kým tekutina neostane opať číra.dolejeme vínom,ktoré nechame zčasti vyvarit.do takto pripraveného základu vložíme líčka a špikové kosti,dolejeme vodou-max.po porch masa a dusíme v rúre na 150° asi 3 hodiny.Po udusení líčka a kosti vyberieme z hrnca a omacku precedíme (nepasírujeme)do širšej rajnice a pomerne silným varom začneme redukovat na požadovanú konzistenciu.nakoniec do omáčky zaglazujeme studené maslo a vložíme líčka spät do omáčky.

    Hovädzie líčka  - obrázok 1
  2. 2

    Podávame so zemiakovou kašou-uvarené zemiaky spolu s roztopeným maslom,teplým mliekom,soľou a muš.orieskom sľahacom rozšľaháme do krémovita.

Diskusia k receptu

slavka2012
Ked som zbadala nazov tvojho receptu, prve co ma napadlo bolo, ze kde sa to predava, vdaka teda za dodatocnu informaciu. Pokusim sa k nim dostat, len tak na skusku, lebo som sa docitala, ze je to velmi chutne maso.
slavka2012
Pardon, sprava sa odoslala pred dokoncenim, tvoje licka vyzeraju velmi lakavo, urcite stoje za vyskusanie. Vdaka.
lusinkab
Juj licka zboznujem :-) robim ich sice inak ale na buduce vyskusam aj tuto verziu od teba. super
radox1
ano,je to problem,restauracie vsetko skupuju na objednavku.je to vynimocne chutny sval,ktory pri spravnej priprave sa da krajat lyzicou.
angast
Už som skúšal zohnať líčka , ale asi som vyzeral ako z marsu. Udivujúci pohľad mäsiara a a radšej som prešiel na inú tému. Niekedy pred desiatima rokmi so niečo podobné jedol . Recept máš výborný , ale
močing je slabá záplata. Ešte urobím nejaký pokus , ale ani tomu neverím.
elysa
už som počula o ich skvelej chuti, ale kde ich zohnať ?
alexdidi
Skvelý recept. Pri zháňaní líčok som dopadla rovnako ako @angast , no snáď sa mi to niekedy podarí.
irenaw
niekde som čítala, že líčka už nie sú v kurze, vraj sú v ponuke reštaurácií pridlho. (nejak mi nedochádza, ako môže nebyť dobré jedlo v kurze!) ale niečo pozitívne na tom je, možno svitá nádej, že niekde kúpime... vyzerá to náramne :-)
afataga
clovece ty zijes? :-) dlho nebolo o tebe chyrovat, tak licka som este nejedla, ale recept sa mi velmi paci, skusim zohnat alebo si olupem to plece :-), maso s vinom je super kombinacia, az na tu kasu, tu ja fakt nemusim
radox1
zijem len nemam cas sem tolko chodit,a tie tvoje steaky su dokonale.
katka78
Na konci som zabudla dať to maslo, ale aj tak skvelé. Môj je v siedmom nebi a hovorí, že to musím robiť častejšie. Ďakujem @radox1 pekne za recept! :-)


kuko95
dneska som to robil ale inak,metodou sous-vide a potom dopiekol v trube na 18 minut.to maso sa rozpadalo po dotyku :)
radox1
tuto metodu pouzivam na lososa,panenku,kacacie prsia,kde staci kratsi cas.kolko si tie licka suvidoval?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia