Hovädzie líčka

radox1 - fotkaradox1, 24. júna 2013
Hovädzie líčka
Foto: radox1

Po dlhom bombardovaní u mäsiara som zohnal líčka (rovno 5kg, aby bolo do zásoby) a tak predstavujem pomerne jednoduchý recept, avšak musí sa dodržat správna technológia postupu. Líčka je možné nahradiť močinkom. Ale ešte lepšie je lúpané plece.

6-8
porcií
30 minút
príprava
220 minút
na 150 °C

Suroviny

1,5 kg
2 ks
3 ks
2 ks
2 ks
50 g
0,7 l
1 kg varný typ B,C
štipka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Nakrájané líčka na väčšie kocky prudko orestujeme na oleji zo všetkých strán a dáme bokom.vložíme na kocky nakrájanú korenovú zeleninu,cibuľu,koreniny a všetko restujeme do hneda.Pridáme pretlak a restujeme do vtedy,kým tekutina neostane opať číra.dolejeme vínom,ktoré nechame zčasti vyvarit.do takto pripraveného základu vložíme líčka a špikové kosti,dolejeme vodou-max.po porch masa a dusíme v rúre na 150° asi 3 hodiny.Po udusení líčka a kosti vyberieme z hrnca a omacku precedíme (nepasírujeme)do širšej rajnice a pomerne silným varom začneme redukovat na požadovanú konzistenciu.nakoniec do omáčky zaglazujeme studené maslo a vložíme líčka spät do omáčky.

    Hovädzie líčka  - obrázok 1
  2. 2

    Podávame so zemiakovou kašou-uvarené zemiaky spolu s roztopeným maslom,teplým mliekom,soľou a muš.orieskom sľahacom rozšľaháme do krémovita.

Diskusia k receptu

22 komentárov k receptu
Ked som zbadala nazov tvojho receptu, prve co ma napadlo bolo, ze kde sa to predava, vdaka teda za dodatocnu informaciu. Pokusim sa k nim dostat, len tak na skusku, lebo som sa docitala, ze je to velmi chutne maso.
ano,je to problem,restauracie vsetko skupuju na objednavku.je to vynimocne chutny sval,ktory pri spravnej priprave sa da krajat lyzicou.
Už som skúšal zohnať líčka , ale asi som vyzeral ako z marsu. Udivujúci pohľad mäsiara a a radšej som prešiel na inú tému. Niekedy pred desiatima rokmi so niečo podobné jedol . Recept máš výborný , ale
močing je slabá záplata. Ešte urobím nejaký pokus , ale ani tomu neverím.
niekde som čítala, že líčka už nie sú v kurze, vraj sú v ponuke reštaurácií pridlho. (nejak mi nedochádza, ako môže nebyť dobré jedlo v kurze!) ale niečo pozitívne na tom je, možno svitá nádej, že niekde kúpime... vyzerá to náramne :-)
clovece ty zijes? :-) dlho nebolo o tebe chyrovat, tak licka som este nejedla, ale recept sa mi velmi paci, skusim zohnat alebo si olupem to plece :-), maso s vinom je super kombinacia, az na tu kasu, tu ja fakt nemusim

Pridaj komentár k receptu: