Držkový perkelt

izabella929 - fotkaizabella929, 29. novembra 2011

No nemôžem tvrdiť, že toto je veľmi obľúbené jedlo, ale občas si ho urobíme.Treba skúsiť aj niečo iné...Takže, ja ho robím takto a Zobraziť celý popis No nemôžem tvrdiť, že toto je veľmi obľúbené jedlo, ale občas si ho urobíme.Treba skúsiť aj niečo iné...Takže, ja ho robím takto a je veľmi chutný..

4
porcie
60 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g predvarené mrazené
250 g, vlastné
1 ks
2 strúčiky
1 lyžica
 štipka
podľa potreby
1 lyžica
 štipka
1 lyžica
1 kocka




Postup

  1. 1

    Do rajnice si dám za lyžicu masti, pokrájanú cibuľu a orestujem do zlatožlta, pridám umyté, predvarené držky a za stáleho miešania odparím z nich vodu a zostane iba masť.Potom pridám lečo a na tomto dusím držky ešte asi 15 min.potom pridám lyžicu domácej horčice z cukiny a znovu to nechám chvíľku prejsť varom.Potom držky osolím, pokorením, pridám lyžicu červenej papriky a až teraz podlejem takým množstvom vody, aby držky boli zakryté.Pomaly varím priblžne 30 min.Pridám hovädzí bujon a dochutím podľa potreby. Až teraz pridám pokájaný cesnak a majoránku. Zemiaky si očistím pokrájam na mesiačiky a

  2. 2

    uvarím v osolenej vode.Hotové zemiaky scedím a na tanier servírujem nijako nedochutené.Pridám k nim vynikajúci držkový perkelt. Hodí sa k nim dobrá zaváraná uhorka a môže byť aj sterilizovaný cukinový šalát.

Diskusia k receptu

hubarka35
až slintám-toto jedlo môžem 5 krát denne jest-z práce chodievam do N.zámkov-tam pokaždé si dávam držkovú polévku-dakedy aj dva taniere-kolegovci sa mi čudujú.....
zifi
Zaujimalo by ma, ako robis horcicu z cukiny... Este som o tom nepocul.
1x ladin
izabella929
zifi, je zdravá a používam ju do jedál...napíšem ti recept....len čo odpíšem na všetky komentáre.
njdevil
@Izabella , mozes s kludom trvdit, ze to je oblubene jedlo, drzkulu mozem kazdy den aj trikrat:-)
izabella929
@njdevil , nuž veru mám ho veľm i rada.-))máme tu na hranici jednu super reštiku, ale ako to oni dokážu uvariť, nemá chybu..je taký fajn ako varím ja.-))
monty469
Aj držky raz za čas môžem a už dávno sme ich nemali,tak ďalší recept v poradovníku na realizáciu
izabella929
@monty469 , na niektoré zábery z môjho domu sa ešte ani dnes nemôžem pozerať...toto je tiež jeden z tých, ktorý mi láme srdce...moja kuchyňa, kde som vytvorila množstvo takých skvelých receptov ako aj tento držkový perkelt..a už sa chystám na ďalší tento raz bude špeciálny...vďaka za komentár.-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia