Foto: izabella929
No nemôžem tvrdiť, že toto je veľmi obľúbené jedlo, ale občas si ho urobíme.Treba skúsiť aj niečo iné...Takže, ja ho robím takto a Zobraziť celý popis No nemôžem tvrdiť, že toto je veľmi obľúbené jedlo, ale občas si ho urobíme.Treba skúsiť aj niečo iné...Takže, ja ho robím takto a je veľmi chutný..
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
300 g predvarené mrazené |
|
250 g, vlastné |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
1 lyžica |
|
štipka |
|
podľa potreby |
|
1 lyžica |
|
štipka |
|
1 lyžica |
|
1 kocka |
|
Postup
-
1
Do rajnice si dám za lyžicu masti, pokrájanú cibuľu a orestujem do zlatožlta, pridám umyté, predvarené držky a za stáleho miešania odparím z nich vodu a zostane iba masť.Potom pridám lečo a na tomto dusím držky ešte asi 15 min.potom pridám lyžicu domácej horčice z cukiny a znovu to nechám chvíľku prejsť varom.Potom držky osolím, pokorením, pridám lyžicu červenej papriky a až teraz podlejem takým množstvom vody, aby držky boli zakryté.Pomaly varím priblžne 30 min.Pridám hovädzí bujon a dochutím podľa potreby. Až teraz pridám pokájaný cesnak a majoránku. Zemiaky si očistím pokrájam na mesiačiky a
- 2
uvarím v osolenej vode.Hotové zemiaky scedím a na tanier servírujem nijako nedochutené.Pridám k nim vynikajúci držkový perkelt. Hodí sa k nim dobrá zaváraná uhorka a môže byť aj sterilizovaný cukinový šalát.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu