Plnená fašírka podľa Pala

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 23. augusta 2014

Aby ste vedeli kto je Paľo. Je to náš sused a je hlavný kritik v ulici. Nedávno sme pozerali recepty a sused Paľo vybuchol Zobraziť celý popisAby ste vedeli kto je Paľo. Je to náš sused a je hlavný kritik v ulici. Nedávno sme pozerali recepty a sused Paľo vybuchol samé cudzie názvy a suroviny varí už nemáme národnú hrdosť musíme variť všetko cudzie. Ja by som fašírku zrobil z tohoto. Tak som si to zapísal a nakúpil v miestnom konzume a uvaril. Pala som tiež pozval veľmi si chválil a rečnil no prosím môžu nám cudzinci ruky lízať na takéto jedla. Veď na fašírkach sme rástli.

10
porcií
30 minút minút
príprava
120 - 150 minút minút
na 180°C °C

Suroviny

1 kg
100 g plátky (z Púchova)
100 g tenké plátky
7 ks (Trenčianske)
100 g plátky (Hriňovský)
100 g (Liptovská)
3 ks (z blízkej pekárne)
6 ks strúčikov (slovenský)
1 ks (od Nitry)
2 ks (z konzumu)
1 PL (z konzumu)
1 ks (z Komárna)
1 ks (z Komárna)
 (oregáno,bazalka, petržlenová vňať)
1 PL

Postup

  1. 1

    Do väčšej misy dáme mleté mäso. Vajcia 3 kusy surové, rožky namočené v mlieku a vytlačené, mleté čierne korenie,soľ. Mixéry rozmixujeme cibuľu, cesnak, feferónku a pridáme do misy. Tiež nakrájané bylinky po troche a horčicu. Všetko premiešame a necháme postať asi 45 minút nech sa chuté spoja. Pripravíme si alobal pozdĺžne, zvislo a znovu pozdĺžne to je 3 vrstvy nej je to pevne a šťava nevytečie. Na alobal dáme 2 tretiny mäsa a v strede lyžicou vytlačíme jarok ktorý dáme šunku.

    Plnená fašírka podľa Pala - obrázok 1
  2. 2

    Potom plátky syra.

    Plnená fašírka podľa Pala - obrázok 2
  3. 3

    Ďalej papriky narežeme červenú pásiky, žltú na štvrtinky pod vajcia.

    Plnená fašírka podľa Pala - obrázok 3
  4. 4

    Na papriky položíme vajcia uvarené na tvrdo a očistené.

    Plnená fašírka podľa Pala - obrázok 4
  5. 5

    Na vajcia dáme oravskú slaninu.

    Plnená fašírka podľa Pala - obrázok 5
  6. 6

    Na slaninu nasypeme postrúhanú údenú parenicu.

    Plnená fašírka podľa Pala - obrázok 6
  7. 7

    Na to všetko dáme zvyšok mäsa aby sme spojili vrchné mäso zo spodným. Pritiahneme alobal stočíme do valca konce dobré stlačíme nech je to všetko dobre uzavreté a dáme do pekáča uzavrieme druhou polkou, vložíme do rúry a pečieme pri teplote 180°C 120 - 150 minút podľa typu rúry.

  8. 8

    Verte taká vôňa sa bude šíriť okolím pri otvorenom okne, že nielen ľudia, ale aj psy budu hlavy otáčať. Dali sme si to na večeru z oblohou a chrumkavým rožkom a pekáč bol hneď prázdny a to všetko vďaka susedovi. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

methi
Pri mozarrelle vam nejak narodna hrdost poklesla a paprika z Komarna bude asi tiez madarska, ale inak pekne jedlo ;)

Zaujímavé video z archívu TV Varecha