Foto: patroveckypitrs
Aby ste vedeli kto je Paľo. Je to náš sused a je hlavný kritik v ulici. Nedávno sme pozerali recepty a sused Paľo vybuchol Zobraziť celý popisAby ste vedeli kto je Paľo. Je to náš sused a je hlavný kritik v ulici. Nedávno sme pozerali recepty a sused Paľo vybuchol samé cudzie názvy a suroviny varí už nemáme národnú hrdosť musíme variť všetko cudzie. Ja by som fašírku zrobil z tohoto. Tak som si to zapísal a nakúpil v miestnom konzume a uvaril. Pala som tiež pozval veľmi si chválil a rečnil no prosím môžu nám cudzinci ruky lízať na takéto jedla. Veď na fašírkach sme rástli.
porcií
príprava
na 180°C °C
Suroviny
1 kg |
|
100 g plátky (z Púchova) |
|
100 g tenké plátky |
|
7 ks (Trenčianske) |
|
100 g plátky (Hriňovský) |
|
100 g (Liptovská) |
|
3 ks (z blízkej pekárne) |
|
6 ks strúčikov (slovenský) |
|
1 ks (od Nitry) |
|
2 ks (z konzumu) |
|
1 PL (z konzumu) |
|
1 ks (z Komárna) |
|
1 ks (z Komárna) |
|
|
|
|
|
(oregáno,bazalka, petržlenová vňať) |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Do väčšej misy dáme mleté mäso. Vajcia 3 kusy surové, rožky namočené v mlieku a vytlačené, mleté čierne korenie,soľ. Mixéry rozmixujeme cibuľu, cesnak, feferónku a pridáme do misy. Tiež nakrájané bylinky po troche a horčicu. Všetko premiešame a necháme postať asi 45 minút nech sa chuté spoja. Pripravíme si alobal pozdĺžne, zvislo a znovu pozdĺžne to je 3 vrstvy nej je to pevne a šťava nevytečie. Na alobal dáme 2 tretiny mäsa a v strede lyžicou vytlačíme jarok ktorý dáme šunku.
-
2
Potom plátky syra.
-
3
Ďalej papriky narežeme červenú pásiky, žltú na štvrtinky pod vajcia.
-
4
Na papriky položíme vajcia uvarené na tvrdo a očistené.
-
5
Na vajcia dáme oravskú slaninu.
-
6
Na slaninu nasypeme postrúhanú údenú parenicu.
-
7
Na to všetko dáme zvyšok mäsa aby sme spojili vrchné mäso zo spodným. Pritiahneme alobal stočíme do valca konce dobré stlačíme nech je to všetko dobre uzavreté a dáme do pekáča uzavrieme druhou polkou, vložíme do rúry a pečieme pri teplote 180°C 120 - 150 minút podľa typu rúry.
- 8
Verte taká vôňa sa bude šíriť okolím pri otvorenom okne, že nielen ľudia, ale aj psy budu hlavy otáčať. Dali sme si to na večeru z oblohou a chrumkavým rožkom a pekáč bol hneď prázdny a to všetko vďaka susedovi. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 8
a poslovenčili :-) určite to zapekaním získalo tiež výbornú chuť, akurát ste sa ukrátili o neuveriteľne dobrú omáčku
Ináč, sused Palo má pravdu. Dobrý recept si dal @patroveckypitrs. Máš 5*.