Receptov na sviečkovú je veľa,no ja ho robím takto.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso nakrájame na 0,5cm kusy a na tenko vyklepeme.Osolíme a okoreníme podľa chuti.
- 2
Na panvici rozpálime olej a všetky rezne na rýchlo opečieme z obidvoch strán.Takto opečené ich poukladáme do tlakového hrnca.Do výpeku po mäse dáme nakrájanú cibuľu a cesnak,opražíme do sklovita a tiež celé vlejeme do hrnca.Podlejeme horúcou vodou tak,aby mäso bolo prikryté.Tlakový hrniec uzavrieme a mäso dusíme cca 90 min.Pokiaľ to nepripravujeme v tlakovom hrnci,príprava bude dlhšia.
- 3
Keď je mäso mäkké,vyberieme ho z hrnca, do hrnca dáme zeleninu , bobkový list ,hrniec uzavrieme a dusíme 10 min.
- 4
Vyberieme z hrnca bobkové listy.Zeleninu so šťavou vlejeme do mixéra,pridáme obidve smotany a rozmixujeme do hladka.Omáčku vlejeme späť do hrnca,vložíme udusené mäso a všetko necháme prevrieť cca 1 min.Podávame s knedľou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu