Sviečková na smotane

jackguelina2 - fotkajackguelina2, 30. júna 2012

Receptov na sviečkovú je veľa,no ja ho robím takto.

8
porcií
30 minút
príprava
100 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
200 ml
400 g
100 g
1 ks
2 ks
5 ks
200 ml
200 ml




Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na 0,5cm kusy a na tenko vyklepeme.Osolíme a okoreníme podľa chuti.

  2. 2

    Na panvici rozpálime olej a všetky rezne na rýchlo opečieme z obidvoch strán.Takto opečené ich poukladáme do tlakového hrnca.Do výpeku po mäse dáme nakrájanú cibuľu a cesnak,opražíme do sklovita a tiež celé vlejeme do hrnca.Podlejeme horúcou vodou tak,aby mäso bolo prikryté.Tlakový hrniec uzavrieme a mäso dusíme cca 90 min.Pokiaľ to nepripravujeme v tlakovom hrnci,príprava bude dlhšia.

  3. 3

    Keď je mäso mäkké,vyberieme ho z hrnca, do hrnca dáme zeleninu , bobkový list ,hrniec uzavrieme a dusíme 10 min.

  4. 4

    Vyberieme z hrnca bobkové listy.Zeleninu so šťavou vlejeme do mixéra,pridáme obidve smotany a rozmixujeme do hladka.Omáčku vlejeme späť do hrnca,vložíme udusené mäso a všetko necháme prevrieť cca 1 min.Podávame s knedľou.

Diskusia k receptu

medulienka122
tiež ju robím podobne, len zeleninu rozmixujem ponorným mixérom priamo v hrnci ., je to moje obľúbené jedlo
evanaaa
Prečo nedusíš zeleninu priamo s mäsom, aby sa nasiaklo tej chuti? Najlepšie je spraviť deň alebo aj viac dopredu a nechať mäso pácovať, ale v celku, no dá sa aj hneď v ten deň. Etš som na plátky neskúšala, ale pred pár dňami tu podobný rcp bol, kde bolo mäso nakrájané. Tiž v tlak. hrnci ale spolu so zeleninou. Dobré je dať do omáčky trochu horčice a ešte - spraviť do nej karamel. Ale je veľa spôsobov prípravy, každý je ináč zvyknutý.
evanaaa
@jackuelina2 , tým som nechcela povedať, že tvoja omáčka nie je dobrá, iste vám chutí, ak ste takto navyknutí.