Foto: dvorka
Nie som mäsová, ale ak už príde na pekný kus mäsa, snažím sa ho spraviť čo najjednoduchšie. Dnes som varila hovädziu falošnú sviečkovú v Zobraziť celý popisNie som mäsová, ale ak už príde na pekný kus mäsa, snažím sa ho spraviť čo najjednoduchšie. Dnes som varila hovädziu falošnú sviečkovú v tlakovom hrnci.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Umyté a osušené mäso som nakrájala na plátky o hrúbke asi 0,7 mm a opiekla na suchej horúcej panvici z oboch strán. V rajnici s tlakovým vrchnákom som si roztopila masť, osmahla cibuľu nakrájanú na tenko. Každý opečený plát mäsa som osolila z oboch strán, dala do tlakáča a vrch trochu okorenila. V pohári som si rozmiešala kremžskú horčicu s vodou, zaliala mäso aby bolo zakryté. Hrniec som zavrela a po rozsyčaní sa tlakového hrnca som teplotu na šporáku znížila na minimum a dusila 50 minút. Zatiaľ som si nakrájala očistené šampiňóny na hrubšie plátky ktoré som po vyše trištvrte hodiny pridala k mäsu. Odobrala som do hrnčeka šťavu, pridala do nej múku a poriadne rozmiešala. Vliala späť k mäsu opatrne premiešala aby som neporušila mäso a nechala variť pod tlakovou pokličkou ešte 15 minút.
Diskusia k receptu