Foto: ajuska155
Dostali sme hroznú chuť na lasagne , ale doma sme žiadne nemali, tak som sa vynašla :-)
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Mäsko: | |
1 kg (bravčové+hovädzie) |
|
100 ml |
|
čerstvá |
|
|
|
|
|
|
|
3 strúčiky |
|
|
|
Bešamel : | |
50 g |
|
1 polievková lyžica |
|
400 ml |
|
60 g |
|
|
|
|
|
štipka |
|
Nelasagne : | |
500-700 g - fliačky |
|
ľubovolný na posypanie |
|
Postup
-
1
Pripravíme si mäsko a bešamel. Na mäsko si popražíme cibuľku a cesnak na oleji prídáme mäsko a dochutíme ho soľou korením čerstvou bazalkou . Podlejeme vodou a necháme dusiť asi 10 minút. Dolejeme paradajkové pyré a necháme prevrieť odstavíme . Bešamel si pripravíme tak že speníme maslo na panvičke a pridáme doň lyžicu múky necháme ju trošičku zhnednúť a postupne prilievame mlieko . Mlieko necháme zohriať a pridáme syr, aby sa rozpustil , necháme prevrieť a dochutíme vegetou, soľou a korením . Potom odstavíme .
-
2
Pripravíme si pekáčik a vymastíme ho kvapkou oleja, a vysypeme troškou strúhanky Potom navrstvíme fliačky :-)
-
3
Fliačky polejeme vačším množstvom šťavy z mäska .
-
4
A prichádza hrubšia vrstva mäska.
-
5
Na mäsko navrstvíme fliačky , tenšiu vrstvu, aby popili pri pečení šťavu a zmäkli.
-
6
Dalej pokračujeme s obľúbeným bešamelom .
-
7
Opäť fliačky .
-
8
Na to mäsko .
-
9
Zakončíme fliačkami a vrstvou bešamelu. A šup šup do trúby na 30 minút pri 180 C Fliačky som nepredvarila , boli totiž krásne mäkké aj priamo z trúby.
-
10
Po upečení vyberieme posypeme nastrúhaným syrom a na 5 minút strčíme naspäť do trúby.
-
11
Ked sa syr zapečie , už len netrpezlivo čakať kedy lasagne- nelasagne vychladnú a pustiť sa do nich .
-
12
Dobrú chuť !!!
ja by som to nazval zapečený obsah slovenskej kuchyne....
Eraserhead je asi veľký puntičkár, ako som si všimla, nič nepochváli. Bol by postrachom v porote, rozhodujúcej pri varení.