Lasagne - bez lasagní :-) fotorecept

ajuska155 - fotkaajuska155, 24. marca 2011
Lasagne - bez lasagní :-) (fotorecept)
Foto: ajuska155

Dostali sme hroznú chuť na lasagne , ale doma sme žiadne nemali, tak som sa vynašla :-)

6-8
porcií
30 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Mäsko:
1 kg (bravčové+hovädzie)
100 ml
 čerstvá
3 strúčiky
Bešamel :
50 g
1 polievková lyžica
400 ml
60 g
 štipka
Nelasagne :
500-700 g - fliačky
 ľubovolný na posypanie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si mäsko a bešamel. Na mäsko si popražíme cibuľku a cesnak na oleji prídáme mäsko a dochutíme ho soľou korením čerstvou bazalkou . Podlejeme vodou a necháme dusiť asi 10 minút. Dolejeme paradajkové pyré a necháme prevrieť odstavíme . Bešamel si pripravíme tak že speníme maslo na panvičke a pridáme doň lyžicu múky necháme ju trošičku zhnednúť a postupne prilievame mlieko . Mlieko necháme zohriať a pridáme syr, aby sa rozpustil , necháme prevrieť a dochutíme vegetou, soľou a korením . Potom odstavíme .

    Lasagne - bez lasagní :-) (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si pekáčik a vymastíme ho kvapkou oleja, a vysypeme troškou strúhanky Potom navrstvíme fliačky :-)

    Lasagne - bez lasagní :-) (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Fliačky polejeme vačším množstvom šťavy z mäska .

    Lasagne - bez lasagní :-) (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    A prichádza hrubšia vrstva mäska.

    Lasagne - bez lasagní :-) (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na mäsko navrstvíme fliačky , tenšiu vrstvu, aby popili pri pečení šťavu a zmäkli.

    Lasagne - bez lasagní :-) (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Dalej pokračujeme s obľúbeným bešamelom .

    Lasagne - bez lasagní :-) (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Opäť fliačky .

    Lasagne - bez lasagní :-) (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Na to mäsko .

    Lasagne - bez lasagní :-) (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Zakončíme fliačkami a vrstvou bešamelu. A šup šup do trúby na 30 minút pri 180 C Fliačky som nepredvarila , boli totiž krásne mäkké aj priamo z trúby.

    Lasagne - bez lasagní :-) (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Po upečení vyberieme posypeme nastrúhaným syrom a na 5 minút strčíme naspäť do trúby.

    Lasagne - bez lasagní :-) (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Ked sa syr zapečie , už len netrpezlivo čakať kedy lasagne- nelasagne vychladnú a pustiť sa do nich .

    Lasagne - bez lasagní :-) (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Dobrú chuť !!!

    Lasagne - bez lasagní :-) (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

dorisa
Bolo to určite jedlé a si riadna vymyselníčka, dávam ti prst hore. Šikovná si.
frona
super si to urobila. Ukladám si do mojej KK
morenajea
toto je dobrý trik, raz mi nevyšli lazagnové plátky tak som použila vretienka - len také nepredvarené som nimi vysypala dno pekáča. trochu som sa bála či nebudú tvrdé ale podarilo sa. Fliačky môžu byť ešte lepšie.
pivonka
Výborný nápad - polotovar lazagní je predražený. Zakladám do KK.
zvoncek
ajuska155, si šikovná a výmyselník, zdravím Ťa a ukladám do mojej MKK,
eraserhead
si sa musela pomýliť v názve...........
ja by som to nazval zapečený obsah slovenskej kuchyne....
jody
Dobreeee :-) Ja som takto raz pouzila kolienka. A nazov je dobry. :-)
ajuska155
@eraserhead sorry ale niesom dokonalá , nabudúce vymyslím taký názov aby ťa nešlo rozpučiť od škodoradosti , že môžeš byť protivný ............:-P
abend
Ja som tiež raz použila namiesto klasických lasaní široké rezance a výsledok bol tiež fantastický. Tá dobrá výsledná chuť záleží od toho aké ingrediencie použijeme na náplň. @ eraserhead nechápem, čo Ťa rozčuľuje na tom názve, pravdepodobne si potrebuješ kopnúť.
havino
tak to je super napad, určit skusim,ukladam
evanaaa
Celkom dobrý nápad v núdzi, ale moje lasane naň čakali, mám až dvoje nevyužité, teda na tú náplň.
Eraserhead je asi veľký puntičkár, ako som si všimla, nič nepochváli. Bol by postrachom v porote, rozhodujúcej pri varení.
matka07
Vyskúšané, robila som to so šírokými rezancami, výborné!!!
lyali
Pravdupovediac, ako prvé som si všimla koreničky :-) Aj v mojej kuchyni sa objímajú :-) Verím, že varíš s rovnakou láskou, ako sa objímajú tie koreničky :-) Fliačky miesto lasagní - skvelý nápad! KK :-)
diabambulka
skvelý nápad, mne sa páči všetko, koreničky, názov ako to máš nafotené. lasane mám rada ale vždy ma odradzala cena za polotovar na pláty z lazaní a toto je lacnejšia a prijatelnejšia varianta. paráda vyskúšam :-)))
julica
Takto sa dajú zapekať dobre aj penne či fusilli, ak niekto chce lazane, nie je nič jednoduchšie ako vyrobiť si ich - je to rýchlovka .
silvinuska6
Akurát sa mi už pečú v rúre no som zvedavá ako to bude chutit :-D ale super tip !!!
alena45
mala som ešte z takých veľkých cestovín polovicu, tak som si spomenula na tento recept, všetkým chutilo, už je aj plech umytý.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha