Foto: mandarin999
Veľmi mám rada bolonské špagety, no keďže ich príprava je dlhšia a náročnejšia čo sa týka surovinovej stránky, rozhodla som sa vymyslieť rýchlejšiu a Zobraziť celý popisVeľmi mám rada bolonské špagety, no keďže ich príprava je dlhšia a náročnejšia čo sa týka surovinovej stránky, rozhodla som sa vymyslieť rýchlejšiu a domácu verziu bolonských špagiet. Všetkým nám veľmi chutili.
porcie
Suroviny
1 ks väčšia |
|
1 ks |
|
1 ks mleté (alebo bravčové) |
|
4 lístky |
|
1/2 bal. na bolonské špagety |
|
|
|
|
|
|
|
1 konzerva |
|
4-5 strúčikov |
|
sladká |
|
400 g |
|
500 g |
|
čerstvá |
|
strúhaný (alebo Eidam) |
|
Postup
-
1
Pripravíme si zmes na špagety. Na rozhorúčenom olivovom oleji, vo väčšom resp. širšom hrnci si osmažíme na kocky nakrájanú mrkvu a petržlen spolu s nakrájaným cesnakom. Po osmažení pridáme mleté mäsko, ktoré sme predtým osolili a okorenili podľa chuti. Neskôr pridám trocha mletej červenej papriky a pol balíčka koreninovej zmesi na Bolonské špagety. Mäsko necháme osmažiť (opiecť) do mäkka.
- 2
Keď už je mäsko mäkké, pridáme konzervu paradajok a paradajkový pretlak. Zmes by nemala byť úplne hustá, pretože po vychladnutí ešte zhustne. Ak sa zdá byť hustá, radšej ešte pridajte paradajkový pretlak alebo stačí pridať vodu podľa potreby a podusiť. Pridáme bobkový list a necháme ešte chvíľku dusiť, aby sa chute spojili. Kúsok pred dodusením pridáme čerstvú bazalku. Po podusení zmes ochutnáme, prípadne môžme dochutiť korením.
- 3
Nakoniec stačí pripraviť špagety tak, ako ste zvyknutí. Ja ich varím vo vriacej osolenej vode s trochou oleja a po precedení k nim pridám ešte trocha oleja, aby sa nelepili.
- 4
Nakoniec servírujeme na tanier - špagety prelejeme bolonskou zmesou a posypeme parmezánom (Ja som momentálne nemala, tak som použila Eidam).
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu