Foto: matavarecha
Tento recept je veľmi jednoduchý taký „rýchly“ na prípravu. Tá káva podčiarkla bohatú chuť hovädzieho, ale nedá sa v jedle identifikovať. Ja som tiež Zobraziť celý popisTento recept je veľmi jednoduchý taký „rýchly“ na prípravu. Tá káva podčiarkla bohatú chuť hovädzieho, ale nedá sa v jedle identifikovať. Ja som tiež tŕpla čo z toho bude ale výsledok stojí zato.
na 160-170 °C
Postup
-
1
Na panvicu dáme olej mäso okoreníme, posolíme a opečieme z každej strany. Pri obracaní dbáme na to, aby sme doň nepichli. Mäso preložíme do pekáča a v panvici z výpekom nalejeme 400 ml vývaru a necháme zovrieť aby sa uvoľnili všetky tie výpečky. Do pekáča vložíme opražené mäso spolu s cibuľou, len rukou rozpučeným cesnakom, pridáme sušené huby ja som použila mletú zmes. Zalejeme vývarom, pridáme asi 1,5 dcl uvarenej kávy, med, brandy zakryjeme a pečieme na 160-170 °C 3,5 - 4 hodiny. Ja som každú hodinu mäso prevrátila (nemusíme). Mäso je mäkučké rozpadávajúce sa. Po upečení pridáme do šťavy maslo. Podávame s kašou a zeleninkou. (Originál recept uvádza pridať aj čerstvé pokrájané šampiňóny ja som nedávala. Dávala som bez kofeínovú kávu kôli deťom. Z brandy sa alkohol odparí ten bez alkoholu nie je hihihih.)
- 2
Na panvicu dáme olej mäso okoreníme, posolíme a opečieme z každej strany. Pri obracaní dbáme na to, aby sme doň nepichli.
- 3
z každej strany
- 4
Do pekáča vložíme opražené mäso spolu s cibuľou, len rukou rozpučeným cesnakom, pridáme sušené huby ja som použila mletú zmes.
- 5
Zalejeme vývarom
- 6
pridáme asi 1,5 dcl uvarenej kávy, med, brandy
- 7
zakryjeme a pečieme na 160-170 °C cca 4 hodiny
- 8
Po upečení pridáme do šťavy maslo. Podávame s kašou a zeleninkou. (Originál recept uvádza pridať aj čerstvé pokrájané šampiňóny ja som nedávala po upečení pridáme do šťavy maslo.
- 9
upečené
- 10
Mäso je mäkučké rozpadávajúce sa. dávala som bez kofeínovú kávu kôli deťom. Z brandy sa alkohol odparí ten bez alkoholu nie je hihihih.)
- 2
Diskusia k receptu