Pomaly pečené hovädzie s kávou fotorecept

matavarecha - fotkamatavarecha, 17. februára 2013

Tento recept je veľmi jednoduchý taký „rýchly“ na prípravu. Tá káva podčiarkla bohatú chuť hovädzieho, ale nedá sa v jedle identifikovať. Ja som tiež tŕpla čo z toho bude ale výsledok stojí zato.

210 - 240 minút
na 160-170 °C

Suroviny

2 PL
1 ks
2-3 strúčiky
150 ml
400 ml
1 PL
1 PL
1 čl
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na panvicu dáme olej mäso okoreníme, posolíme a opečieme z každej strany. Pri obracaní dbáme na to, aby sme doň nepichli. Mäso preložíme do pekáča a v panvici z výpekom nalejeme 400 ml vývaru a necháme zovrieť aby sa uvoľnili všetky tie výpečky. Do pekáča vložíme opražené mäso spolu s cibuľou, len rukou rozpučeným cesnakom, pridáme sušené huby ja som použila mletú zmes. Zalejeme vývarom, pridáme asi 1,5 dcl uvarenej kávy, med, brandy zakryjeme a pečieme na 160-170 °C 3,5 - 4 hodiny. Ja som každú hodinu mäso prevrátila (nemusíme). Mäso je mäkučké rozpadávajúce sa. Po upečení pridáme do šťavy maslo. Podávame s kašou a zeleninkou. (Originál recept uvádza pridať aj čerstvé pokrájané šampiňóny ja som nedávala. Dávala som bez kofeínovú kávu kôli deťom. Z brandy sa alkohol odparí ten bez alkoholu nie je hihihih.)

  2. 2

    Na panvicu dáme olej mäso okoreníme, posolíme a opečieme z každej strany. Pri obracaní dbáme na to, aby sme doň nepichli.

    Pomaly pečené hovädzie s kávou (fotorecept)  - obrázok 2
  3. 3

    z každej strany

    Pomaly pečené hovädzie s kávou (fotorecept)  - obrázok 3
  4. 4

    Do pekáča vložíme opražené mäso spolu s cibuľou, len rukou rozpučeným cesnakom, pridáme sušené huby ja som použila mletú zmes.

    Pomaly pečené hovädzie s kávou (fotorecept)  - obrázok 4
  5. 5

    Zalejeme vývarom

    Pomaly pečené hovädzie s kávou (fotorecept)  - obrázok 5
  6. 6

    pridáme asi 1,5 dcl uvarenej kávy, med, brandy

    Pomaly pečené hovädzie s kávou (fotorecept)  - obrázok 6
  7. 7

    zakryjeme a pečieme na 160-170 °C cca 4 hodiny

    Pomaly pečené hovädzie s kávou (fotorecept)  - obrázok 7
  8. 8

    Po upečení pridáme do šťavy maslo. Podávame s kašou a zeleninkou. (Originál recept uvádza pridať aj čerstvé pokrájané šampiňóny ja som nedávala po upečení pridáme do šťavy maslo.

    Pomaly pečené hovädzie s kávou (fotorecept)  - obrázok 8
  9. 9

    upečené

    Pomaly pečené hovädzie s kávou (fotorecept)  - obrázok 9
  10. 10

    Mäso je mäkučké rozpadávajúce sa. dávala som bez kofeínovú kávu kôli deťom. Z brandy sa alkohol odparí ten bez alkoholu nie je hihihih.)

    Pomaly pečené hovädzie s kávou (fotorecept)  - obrázok 10
Recept je zaradený do kategórií:
Hovädzie mäso, Huby, Severoamerická kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Pečené

Diskusia k receptu

afataga
zaujimave, ozaj taka rychlovka :-) moze sa dat whisky?
matavarecha
to netuším či whisky, ale treba skúsiť. Ja mám otvorenú 501 tak dávam tú hihihi. to je jediný alkohol čo sa u nás "konzumuje"
2254_1348559633 - profilový obrázok
goe
goe
Fakt zaujímavé. Niekedy vyskúšam.
inflames
Dnes som to s ujom vyskúšala uvariť a je to naozaj výborné :) mäso je krehké a lahodné :)