Cuketa s mletým mäsom fotorecept

boise - fotkaboise, 7. augusta 2014
Cuketa s mletým mäsom (fotorecept)
Foto: boise

Recept som strašne dávno našla na webe, odpísala si ho a presúvala z miesta na miesto. Dnes som sa konečne odhodlala a výsledok ma veľmi potešil.

3-4
porcie
50 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
1 konzerva
1 ks
3 strúčiky
1 ČL
1-2 ks
4 PL
4 PL
1 ks
125 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cibuľu nakrájame na drobno a dáme pražiť na lyžici oleja. Keď je "sklovitá", pridáme 3 strúčiky cesnaku - na drobno nakrájané, pomleté mäso a podusíme. Pridáme korenie, soľ, oregano, bazalku, provensálske bylinky - každý podľa chuti, kľudne niektoré vynechajte - a pridajte aj paradajky z konzervy. Keď to začne vrieť, pridáme mletú škoricu a necháme na slabom ohni "bublať" cca 40 minút.

    Cuketa s mletým mäsom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kým sa mäso dusí, cuketu si nakrájame na plátky o hrúbke cca 4mm a poriadne ich osolíme. Necháme "vypotiť" cca 10 minút.

    Cuketa s mletým mäsom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vysušíme ich papierovým obrúskom a opečieme z oboch strán na suchej panvici.

    Cuketa s mletým mäsom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Z panvice ich opäť ukladáme na papierový obrúsok, aby odsal ešte ďalšiu vlhkosť.

    Cuketa s mletým mäsom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    V miske zmiešame 4 lyžice ricotty, 4 lyžice nastrúhaného tvrdého syra parmezánového typu a jedno vajíčko. Dobre premiešame.

    Cuketa s mletým mäsom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Do zapekacej misky (mám takú s priemerom 20cm) dáme na dno mäsovú zmes, na to vrstvíme plátky cukety, na ňu ricottový krém, a na to nastrúhame mozzarellu. Vrstvy opakujeme.

    Cuketa s mletým mäsom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ukončíme vrstvou strúhanej mozzarelly, prikryjeme a dáme piecť na cca 30-40 minút, následne odkryté cca 15 minút.

    Cuketa s mletým mäsom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Necháme postáť asi 10 minút a podávame.

    Cuketa s mletým mäsom (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

7 komentárov k receptu
veľmi pekný recept, ja to volám cukínové lasagne, len tá škorica ma trápi, že ju nie a nie použiť v slaných jedlách. Raz som niečo s ňou ochutnala a priznám sa, nenadchlo ma to. Proste sa mi vždy jej chuť spája len so sladkým. Inak rada ťa tu opäť vidím @boise , máš už dlhšie absenciu :-)
suhlasim s @tiginko ohladom pouzivania skorice v slanych jedlach... zila som na Cypre 9 rokov a tam sa skorica hodne pouziva v mletych masach... ale ani za tych 9 rokov som si na tu chut nezvykla, hoci skoricu v sladkych jedlach milujem...

Pridaj komentár k receptu: