Foto: boise
Recept som strašne dávno našla na webe, odpísala si ho a presúvala z miesta na miesto. Dnes som sa konečne odhodlala a výsledok ma Zobraziť celý popisRecept som strašne dávno našla na webe, odpísala si ho a presúvala z miesta na miesto. Dnes som sa konečne odhodlala a výsledok ma veľmi potešil.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Cibuľu nakrájame na drobno a dáme pražiť na lyžici oleja. Keď je "sklovitá", pridáme 3 strúčiky cesnaku - na drobno nakrájané, pomleté mäso a podusíme. Pridáme korenie, soľ, oregano, bazalku, provensálske bylinky - každý podľa chuti, kľudne niektoré vynechajte - a pridajte aj paradajky z konzervy. Keď to začne vrieť, pridáme mletú škoricu a necháme na slabom ohni "bublať" cca 40 minút.
-
2
Kým sa mäso dusí, cuketu si nakrájame na plátky o hrúbke cca 4mm a poriadne ich osolíme. Necháme "vypotiť" cca 10 minút.
-
3
Vysušíme ich papierovým obrúskom a opečieme z oboch strán na suchej panvici.
-
4
Z panvice ich opäť ukladáme na papierový obrúsok, aby odsal ešte ďalšiu vlhkosť.
-
5
V miske zmiešame 4 lyžice ricotty, 4 lyžice nastrúhaného tvrdého syra parmezánového typu a jedno vajíčko. Dobre premiešame.
-
6
Do zapekacej misky (mám takú s priemerom 20cm) dáme na dno mäsovú zmes, na to vrstvíme plátky cukety, na ňu ricottový krém, a na to nastrúhame mozzarellu. Vrstvy opakujeme.
-
7
Ukončíme vrstvou strúhanej mozzarelly, prikryjeme a dáme piecť na cca 30-40 minút, následne odkryté cca 15 minút.
-
8
Necháme postáť asi 10 minút a podávame.
Diskusia k receptu