Foto: strigus
Milujem hovädzinu a milujem jedlá na spôsob číny, tak som posplietala niekoľko prečítaných receptov
príprava
tepelná úprava
Suroviny
400 g |
|
1 ks |
|
1/4 hlávky menšia |
|
|
|
1 ks |
|
3 ks |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
(feferónová pasta, krém) |
|
|
|
|
|
5 strúčikov |
|
štipka |
|
štipka |
|
Postup
-
1
Pripravíme si omáčku na mäso. Vymiešame kečup, olivový olej, sójovú omáčku, solamyl, feferónkový krém a ČMK (vľavo dole v bode č. 2)
-
2
Mrkvu, kapustu a cibuľu nadrobno nakrájame. Judášovo ucho namočíme do vlažnej vody napučať. Mäso nazerané na tenké malé plátky sa marinuje cca 3 hodiny (feferónový olivový olej, ČMK, korenie na čínu).
-
3
Na štipke masti chvíľu restujeme cibuľu, pridáme mäso a premiešavame - cca 15 minút. Pridáme judášovo ucho nakrájané na rezančeky - 4 minúty.
-
4
Pridáme mrkvu, polovičku kapusty a dusíme.
-
5
Dusíme, pokiaľ je kapusta "polosklovitá a polozvädnutá",.
-
6
Pridáme fazuľové struky, dusíme 5 minút. Pridáme zvyšok kapusty a pripravenú omáčku (bod č. 1).
-
7
Premiešame, podusíme chvíľku, kým sa to s omáčkou pekne spojí. Hotovo
-
8
Príloha: cesnaková ryža. Základ: bravčová masť, prelisovaný cesnak, štipka šafránu. Restujeme, miešame, zalejeme ryžou a vodou (pomer 1:1,8). Dusíme do mäkka, pred koncom ochutíme ČMK.
Diskusia k receptu