Hovädzie ala čína s cesnakovou ryžou

strigus - fotkastrigus, 11. decembra 2011
Hovädzie ala čína s cesnakovou ryžou
Foto: strigus

Milujem hovädzinu a milujem jedlá na spôsob číny, tak som posplietala niekoľko prečítaných receptov

15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
1 ks
1/4 hlávky menšia
1 ks
3 ks
2 PL
2 PL
1 PL
2 PL
 (feferónová pasta, krém)
5 strúčikov
štipka
štipka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si omáčku na mäso. Vymiešame kečup, olivový olej, sójovú omáčku, solamyl, feferónkový krém a ČMK (vľavo dole v bode č. 2)

    Hovädzie ala čína s cesnakovou ryžou - obrázok 1
  2. 2

    Mrkvu, kapustu a cibuľu nadrobno nakrájame. Judášovo ucho namočíme do vlažnej vody napučať. Mäso nazerané na tenké malé plátky sa marinuje cca 3 hodiny (feferónový olivový olej, ČMK, korenie na čínu).

    Hovädzie ala čína s cesnakovou ryžou - obrázok 2
  3. 3

    Na štipke masti chvíľu restujeme cibuľu, pridáme mäso a premiešavame - cca 15 minút. Pridáme judášovo ucho nakrájané na rezančeky - 4 minúty.

    Hovädzie ala čína s cesnakovou ryžou - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme mrkvu, polovičku kapusty a dusíme.

    Hovädzie ala čína s cesnakovou ryžou - obrázok 4
  5. 5

    Dusíme, pokiaľ je kapusta "polosklovitá a polozvädnutá",.

    Hovädzie ala čína s cesnakovou ryžou - obrázok 5
  6. 6

    Pridáme fazuľové struky, dusíme 5 minút. Pridáme zvyšok kapusty a pripravenú omáčku (bod č. 1).

    Hovädzie ala čína s cesnakovou ryžou - obrázok 6
  7. 7

    Premiešame, podusíme chvíľku, kým sa to s omáčkou pekne spojí. Hotovo

    Hovädzie ala čína s cesnakovou ryžou - obrázok 7
  8. 8

    Príloha: cesnaková ryža. Základ: bravčová masť, prelisovaný cesnak, štipka šafránu. Restujeme, miešame, zalejeme ryžou a vodou (pomer 1:1,8). Dusíme do mäkka, pred koncom ochutíme ČMK.

    Hovädzie ala čína s cesnakovou ryžou - obrázok 8

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: