Foto: heysugar
Napriek tomu, že vo Philadelphii som mala to štastie byť nie raz, nikdy som práve tam z nejakého dôvodu neochutnala práve túto ich typickú Zobraziť celý popisNapriek tomu, že vo Philadelphii som mala to štastie byť nie raz, nikdy som práve tam z nejakého dôvodu neochutnala práve túto ich typickú špecialu, ktorá je už neodmysliteľnou súčasťou prezidentských kandidátskych súbojov na miestnych mítingoch, asi tak ako u nás pred voľbami guľáš a slivovica :-) vyskúšajte doma, oblížete si obe laby ;) recept je pripravený podľa receptu, tak ako nám bol ústne priamo podaný občanmi zo South Philly + so štipkou vlastnej fantázie :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Cheese steak: | |
600 g alebo sviečková |
|
1 |
|
1/2 čerstvá |
|
|
|
12 plátkov |
|
coleslaw: | |
1/2 |
|
1/2 čerstvá |
|
4 |
|
1 |
|
1 |
|
1 alebo jogurt |
|
celá, korenie, soľ |
|
+: | |
|
Postup
-
1
očistíme si 1 cibuľu a polovicu kápie a nakrájame na drobné kocky. priprávíme si mäso, je dobré ak je ešte studené a tuhé, aby sa nám dobre priečne krájalo na tenké plátky.
-
2
prudko si rozpálime si na panvici bravčovú masť a pridáme plátky mäsa. okoreníme (použila som zmes pomarančovej kôry a čierneho korenia)
-
3
pridáme cibuľu, kápiu a soľ a dusíme. Zatiaľ si na sucho na panvici orestujeme polovice rožkov. Pozor! iba nakrájanou stranou, aby ostal vrch mäkký.
-
4
mäso dusíme až kým sa nám nevyparí všetka štava.
-
5
odstavíme oheň a pridáme syr.
-
6
zamiešame a ideme sa zblázniť z tej vôňe a textúry :-)
-
7
Coleslaw pripravíme z nadrobno nakrájanej kapusty, papriky, mrkvičky a cibule pridaním tatárky, kyslej smotany alebo hustého jogurtu, rasce, čierneho korenia a soli.
-
8
mäsko štedro naložíme na rožky, pritlačíme druhou polovicou a podávame so šalátom. Jedlo na pohľad vyzerá tak trochu ako bageta z Miletičky, ale nedajte sa pomýliť, veď ak je jeho chuť hodná aj prezidenta.... :-)))
a naloz na hotove masko... Salatik je tiez vyborny ....;-)