Foto: alexdidi
V minulom storočí to bol asi vrchol gastronómie viacerých "dobrých" reštaurácii. Našťastie sme si mohli dovoliť navštíviť aj častejšie takúto reštauráciu a dať si Zobraziť celý popisV minulom storočí to bol asi vrchol gastronómie viacerých "dobrých" reštaurácii. Našťastie sme si mohli dovoliť navštíviť aj častejšie takúto reštauráciu a dať si biftek....nanešťastie sa nepripravoval na mnoho spôsobov a tak sme si obľúbili ten jeden, ale chutil nám a chutí dodnes, tak si jeho chuť niekedy pripomenieme....príprava je rýchla, jednoduchá, dôležité je len mať kvalitné mäsko.....
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z mäsa si pripravíme dva aspoň 2cm hrubé kusy, ktoré paličkou mierne naklepeme, ale len tak trochu poťukáme a potom rukami vytvarujeme do pôvodného tvaru. Okoreníme čerstvo mletým čiernym korením, pokvapkáme olejom a necháme odležať v chlade aspoň hodinu.
- 2
Pred tepelnou úpravou necháme bifteky v miestnosti, aby mali izbovú teplotu. Potom ich prudko opečieme z každej strany 1minútu a dopekáme podľa toho ako chceme mať prepečené. Ja som robila ešte po 2 minúty z každej strany.
- 3
Až teraz osolíme, zabalíme do alobalu a necháme chvíľu odpočinúť. Najlepššie v teplej rúre, aby nám nevychladli.
- 4
Do výpeku primiešame horčicu a trochu vývaru, chvíľku povaríme a dochutíme podľa potreby soľou a korením. Omáčku zjemníme a zároveň zahustíme kúskom masla.
- 5
Z vajíčok urobíme dve volské oká. Hranolčeky sme mali pečené v rúre.
- 6
Bifteky som podávala na teplom tanieri preliate troškou omáčky, navrch volské oko. Ako príloha hranolky, skaramelizované gaštany a zeleninový šalát.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Tatárska omáčka k bifteku?
To mi pripomína Palacinky s čokoládou, orechami a šľahačkou s alioli (cesnaková majonéza)...
Aké máte šťastie, že mäso - sviečková stojí 25-30 €.
Tu by sme ju za tú cenu kupovali aspoň raz za týždeň.
V AE, konkrétne v Ajman ju kupujeme v prepočte za 9€.
A tu v najlacnejšom supermarkte 30 € (pred Vianocami 40 €) a v mäsiarstvách minimálne 40 €. A to nemám na mysli z kráv Kobe (120 - 150 €). Angus 70 - 90 €.