Foto: tinca
Trošku iná verzia španielskeho vtáčika, ale chutná.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g /falošná sviečkovica/ |
|
4 KL |
|
|
|
|
|
2 ks natvrdo |
|
2-3 ks |
|
70 g |
|
1/4 ks čerstvá |
|
|
|
1 ks väčšia |
|
2 strúčky |
|
2 KL |
|
1/2 KL |
|
1/2 KL |
|
200 ml |
|
2 KL |
|
Postup
-
1
Uvaríme si vajíčka natvrdo, očistíme cibuľu,cesnak. Vajíčka pokrájame na 1/4-ky, cibuľu na kocky, pretlačíme cesnak, uhorky na plátky a slaninku na dlhšie hranolčeky. Rezne naklepeme, osolíme a okoreníme.
- 2
Každý rezeň potrieme tenkou vrstvou horčice, na to položíme plátok uhorky, slaninku, papriku a vajíčko.
- 3
Zatočíme a pevne uchytíme špáradlami.
- 4
Vtáčiky prudko opečieme na horúcom oleji z oboch strán a vyberieme na tanier.
- 5
Vo výpeku si opražíme do sklovita cibuľku, pridáme koreniny a cesnak. Vtáčiky vrátime späť do výpeku, podlejeme horúcou vodou , ak treba dosolíme. Varíme v tlakovom hrnci cca 60´. Keď je mäso mäkké zalejeme smotanou, do ktorej si urobíme jemnú zátrepku a prevaríme.
- 6
Podávame s knedľou, cestovinami, alebo haluškami. Ako komu chutí. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Skúsila by som k tomu zo zemiakového cesta halušky.