Španielsky vtáčik na smotane

tinca - fotkatinca, 12. februára 2012
Španielsky vtáčik na smotane
Foto: tinca

Trošku iná verzia španielskeho vtáčika, ale chutná.

3-4
porcie
30 minút
príprava
70 min. minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g /falošná sviečkovica/
4 KL
2 ks natvrdo
2-3 ks
70 g
1/4 ks čerstvá
1 ks väčšia
2 strúčky
2 KL
1/2 KL
1/2 KL
200 ml
2 KL




Postup

  1. 1

    Uvaríme si vajíčka natvrdo, očistíme cibuľu,cesnak. Vajíčka pokrájame na 1/4-ky, cibuľu na kocky, pretlačíme cesnak, uhorky na plátky a slaninku na dlhšie hranolčeky. Rezne naklepeme, osolíme a okoreníme.

  2. 2

    Každý rezeň potrieme tenkou vrstvou horčice, na to položíme plátok uhorky, slaninku, papriku a vajíčko.

    Španielsky vtáčik na smotane - obrázok 2
  3. 3

    Zatočíme a pevne uchytíme špáradlami.

    Španielsky vtáčik na smotane - obrázok 3
  4. 4

    Vtáčiky prudko opečieme na horúcom oleji z oboch strán a vyberieme na tanier.

    Španielsky vtáčik na smotane - obrázok 4
  5. 5

    Vo výpeku si opražíme do sklovita cibuľku, pridáme koreniny a cesnak. Vtáčiky vrátime späť do výpeku, podlejeme horúcou vodou , ak treba dosolíme. Varíme v tlakovom hrnci cca 60´. Keď je mäso mäkké zalejeme smotanou, do ktorej si urobíme jemnú zátrepku a prevaríme.

  6. 6

    Podávame s knedľou, cestovinami, alebo haluškami. Ako komu chutí. Dobrú chuť!

    Španielsky vtáčik na smotane - obrázok 6

Diskusia k receptu

izabella929
krásne vtáčiky.-))na smotane som ešte neskúšala, ale čo nie je, môže byť..treba všetko vyskúšať.-)
bejgi
@Tinca ja milujem toto jedlo, ja však bez slaninky, dávam si medzi to údené tofu ,nehneváš sa však ? kto by chcel ako delenú :)
tinca
@bejgi každému ako chutí, ja to tiež dávam len pre chuť, ale nejem ju.
sneica
krasny receptik...ja by som si tak velmi dala...:)
tothka
Musia byť chutné, určite vyskúšam aj tvoju verziu
jarunka
Uz som ich davno nerobila, dala by som si. Miesto papriky davam mrkvu, ale na buduce vyskusam podla teba aj so smotanou.
tatranka
Nachystala som si pekné hovädzie mäsko a skúsim tento tvoj recept.Robievam vtáčiky,no na smotane som ešte neskúsila.Bude to pre nás trochu zmena.Páči sa mi recept.
Skúsila by som k tomu zo zemiakového cesta halušky.
tinca
@tatranka áno Marti,ja som mala na druhý deň s haluškami,je to výborné.
astheart
Mamka je vždycky dělala na smetaně, ale jedli jsme je s rýží. :)
trogar
V tom tlakovom hrnći sa to nepripáli o dno? Raz sa mi to stalo s hubovým gulášom.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia