Dusené hovädzie s cesnakovou omáčkou a parmezánovou cuketou
Foto: jarco
Po nedobrovoľnom 1,5-dňovom pôste (žalúdočná viróza...) som dostal chuť na niečo poriadne. Za necelú hodinku som ukuchtil celkom slušné jedlo.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kilový kus falošnej sviečkovej som umyl, našpikoval slaninou a zo všetkých strán opražil na oleji. Vložil som do tlakového hrnca, posolil a okorenil. Podlial som cca 100 ml vody a prihodil dva celé strúčiky cesnaku. Dal som dusiť na 30 - 40 minút.
- 2
Jednu väčšiu cuketu som nakrájal na kolieska 1 cm hrubé a opražil som ich z oboch strán na troške olivového oleja. Po opražení som jednu stranu okorenil zmesou stredomorských sušených byliniek a posypal strúhaným parmezánom. Nie je treba ho zapekať, na horúcej cukete sa sám rozpustí.
- 3
Vybral som hotové mäso z hrnca a odložil ho do teplej rúry. Šťavu, ktorá ostala v hrnci, som rozmixoval aj so strúčikmi cesnaku. Vmiešal som smotanu, povaril, zahustil trochou instantnej zápražky.
- 4
Mäso som nakrájal na plátky a podával na omáčke, s cuketou a varenými zemiakmi. Na zlepšenie vizáže a chuti som ešte prihodil pár strúčikov cesnaku nakladaného v oleji a bylinkách.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu