Foto: nikuska1165
Recept mám od budúcej svokry :-) Vynikajúca, jednoduchá síce na čas trošku náročnejšia sviečková ...
Postup
-
1
Na oleji si do zlatista opražím nakrájanú cibulku, môže byť narájaná aj na väčšie kúsky.
- 2
Do opraženej cibulky vložím ceý kus mäsa a opražím ho s každej strany. Pridám soľ, korenie, bobkový list, nakrájanú zeleninu, zalejem vodou a nechám variť tak 1,5 až 2 hodinky.
- 3
Keď je mäsko mäkké, vytiahnem ho, nakrájam ho, buď na plátky alebo na kocky. Vytiahnem aj bobkový list! Naposledy som ho zabudla vybrať a rozmixovala som ho :-D . Všetko zvyšné, čo mi ostalo v hrnci, rozmixujem buď ponorným mixérom alebo v robote. Pridám smotany, cukor, premiešam a nechám samotné variť nejakých 5 minút.
- 4
Do omáčky vložím nakrájané mäsko a dochutím ju. My túto falošnú sviečkovú jedávame s kolienkami alebo vrtulkami, niekto jedáva aj s knedľou. Tak a hotovo... Dobrú chuť
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
nekvakaj a davaj pozor na hrubky...
hovoris mi z duse.este si zabudla na otrepanu frazu:
najprv treba vyskusat,az potom posudzovat.
Ja si zas myslim, ze prava svieckova je ortodoxny recept a falosna je podla jednotlivych kucharov. Mne to nevadi, ja pre nas zo seitanu, ale velmi sa mi paci, ked varia mladi ludia a nebezia hned do fastfoodov!
U nas v rodine sa svieckova nikdy nerobila, takze som si osvojila jeden varechovsky recept a vsetkym, ktori vyskusali vysledok, zatial chutilo.
Na rozdiel od hlavnej odborníčky Varechy na sviečkovú @evanaaa žiadnu chybu v ingredienciách nevidím a dokonca ani v názve. Škoda len, že sme sa z jej receptov zatiaľ nedozvedeli, ako by ju zrealizovala ona.