Foto: marienkat
Tento recept je špecialita mojho milujúceho manžela.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso nakrájame na jemné prúžky. Cibuľu nakrájame na drobné kúsky. Mrkvu si pokrájame na jemne prúžky.
- 2
Na rozpálenom olivovom oleji opražíme nakrájanú cibuľu. Potom si ju odložíme do pripravenej misky nabok a v tej istej panvici opražíme kúsky mäsa asi 5 minút. Potom pridáme cibuľu, mrkvu, sójovú omáčku a koreniny. Všetko premiešame a zakryjeme pokrievkou. Keď mäso pustí šťavu, pridáme kečup, potom premiešame a po piatich minútach dolejeme asi pohár vody tak aby voda zakryla mäso.
- 3
Dusíme asi hodinu až dve, kým mäso nezmäkne a voda sa neodparí, tak aby zmes nebola po dodusení príliš vodová. Každých 15 minút premiešame a ak je málo vody, tak dolejeme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ad kečup a sójovka - používať kečup je také československé, ľudia si šetria čas... a sójovka... ja si myslím, že worcester pasuje lepšie k hov.mäsu.
Ale získal som super nápad z tohoto receptu, take díky :)
@outback Pýtala som sa manžela a vraj soľ tam nedáva, takže asi stačí tá sójova omáčka a možno tá zmes diabolského korenia obsahuje tiež soľ.