
Kačica pre božieho námestníka
Majster kuchár Bartolomeo Scappi zo 16. storočia patril medzi najvýznamnejších novátorov talianskej kuchyne. Varil postupne...

Paprikové rezne
Ospravedlnujem sa za uvodnu foto, bolo to len tak tak v rychlosti :) 1. Krkovicu si narezeme na...

Burgerové žemle
Tento recept mám z istej talianskej webovej stránky. Trošku som si ho upravila podľa seba....

Plnený morčací závin delikates
Šťavnatý morčací závin sa dá podávať s ryžou alebo so zemiakmi, ale aj na studeno na...

Kura na zemiakovej babe
Zemiaky nastrúhame na hrubom strúhadle, osolíme a vymačkáme s ných šťavu, pridáme osmaženú slaninu na...

Pečienková nátierka
Táto nátierka sa hodí vždy a všade:-)Je výborná a u nás má velký úspech... :-)Dobrú chuť....

Cuketovník
Keďže už neviem čo s cuketami tak som upravila tento koláč a je nad očakávanie dobrý...

Gratinovaný banán v slaninke
Tento recept mám dávnejšie, ale dnes som ho robila prvýkrát. Keďže je nedeľa, tak...

Nakladaná hus
Hus rozdelíme na porcie. Na dno kameninovej nádoby rozložíme kolieska cibule. Na ňu položíme porcie...

Fileta zo pstruha so špenátom, s maslovou omáčkou a so zemiakovou kašou
Z kostí pstruha, kúska mrkvy, petržlenu a póru urobíme vývar, ktorý použijeme do maslovej omáčky....

Vianočný jablčný pohár
Inšpirácia z receptára Dr. Oetker k dnešným Žiarskym rezom od Danculky, ktoré sú mimochodom výborné

Pečené prepeličky na jablkách so špargľou
Môj letný úlet, ktorý sa celkom dobre aj predával...

Baklažán s mäsovou plnkou
Som vyučený mäsiar. A tak by som rád priniesol na Slovensko zvyky tureckej mäsovej kuchyne a neskôr sa do mojej rodnej Antalye...

Tajomstvo domáceho pána
Tento recept je u nás veľmi obľúbený aj vďaka jeho možnej modifikácii.

Jahodovo–rebarborové tiramisu
Žĺtky vyšľaháme s cukrom do hustého krému, pridáme mascarpone a krátko šľaháme. V druhej nádobe...

Domáci chlieb
Kedze nezijem na Slovensku a strasne mi chyba nas chlieb, som sa rozhodla, ze si...

Cookies s parmskou šunkou a nivou
Rúru predhrejeme na 200 °C. Zmiešame múku, kypriaci prášok, soľ, čierne korenie, ...

Jahodová torta
Bola jahodová sezóna a ja som mala chuť na niečo sladké a rýchle tak som si vymyslela...

Japonské ihly
Sójovú a čili omáčku, víno a cukor prevaríme, prelejeme do misy a necháme vychladnúť...

Raňajkové tekvicové žemličky
V kuchyni mojej maminy som sa naučila na domáci chlieb a domáce pečivko, takže môjmu mlsnému...

Mandľovo-broskyňový koláč s tofu
Tofu nakrájame na kocky. Jednu broskyňu nakrájame na kocky, druhú na mesiačiky.

Oškvarkové motýle
Na internete ma upútali motýle z kysnutého cesta. Dnes som varila fazuľovú polievku a k nej...

Husacie prsia na šošovici
Šošovicu umyjeme a necháme aspoň hodinu napučať v 0, 5 l studenej vody. Očistíme a na...

Hacksteak Christine
Recept je nemecký, preto aj originálny názov, volne ho možno preložiť ako steak z mletého mäsa.