Foto: liviar
Inšpirácia z receptára Dr.Oetker k dnešným Žiarskym rezom od Danculky, ktoré sú mimochodom výborné
Postup
-
1
Najskôr si pripravíme suroviny. Zabudla som tam pridať cukor.
-
2
Jablká si ošúpeme, nakrájame na malé kúsky, pridáme perníkové korenie, citrónovú šťavu a cukor. Dobre premiešame.
-
3
Na miernom ohni za stáleho miešania povaríme, kým nám jabĺčka nezmäknú.
-
4
Creme olé vyšľaháme s mliekom podľa návodu. V originál recepte je vanilkový puding, ale na žiadosť mojej dcérky som musela spraviť kakaový. No a čo nespravíme kvôli deťom, že.
-
5
A do pohárov začneme vrstviť jablká, puding, jablká, puding na vrch vyšľaháme šľahačku a posypeme škoricovým cukrom. Je to krásne voňavé, také vianočné, ale hlavne chutné.
Diskusia k receptu