Jahodovo–rebarborové tiramisu

Michal Pažák
executive chef skupiny Al Dente Group (reštaurácie Prešburg, Al Dente a Cantina), 17. júla 2011
Jahodovo–rebarborové tiramisu
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

500 g
7 ks
100 g
150 ml
z 2 citrónov
0,5 kg
500 g
700 g, čerstvá




Postup

  1. 1

    Žĺtky vyšľaháme s cukrom do hustého krému, pridáme mascarpone a krátko šľaháme. V druhej nádobe vyšľaháme šľahačku a jemne ju zapracujeme do krému. Pridáme citrónovú šťavu a pripravený krém odložíme do chladničky. Rebarboru očistíme a nakrájame na kusy.

  2. 2

    Na troche vody ju udusíme a potom vymixujeme na pyré. Jahody vymixujeme s citrónovou šťavou a cukrom a potom prepasírujeme a zmiešame s rebarborovým pyré. V pyré necháme odležať piškóty. Na spodok pohára dáme krém, naň navrstvíme piškóty, znova krém, piškóty a krém zhora posypeme kakaom.

  3. 3

    Náš tip: Namiesto jahôd a rebarbory možno piškóty máčať v pyré z lesného ovocia.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia