Jahodovo–rebarborové tiramisu
Michal Pažák
executive chef skupiny Al Dente Group (reštaurácie Prešburg, Al Dente a Cantina), 17. júla 2011
executive chef skupiny Al Dente Group (reštaurácie Prešburg, Al Dente a Cantina), 17. júla 2011
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Postup
-
1
Žĺtky vyšľaháme s cukrom do hustého krému, pridáme mascarpone a krátko šľaháme. V druhej nádobe vyšľaháme šľahačku a jemne ju zapracujeme do krému. Pridáme citrónovú šťavu a pripravený krém odložíme do chladničky. Rebarboru očistíme a nakrájame na kusy.
- 2
Na troche vody ju udusíme a potom vymixujeme na pyré. Jahody vymixujeme s citrónovou šťavou a cukrom a potom prepasírujeme a zmiešame s rebarborovým pyré. V pyré necháme odležať piškóty. Na spodok pohára dáme krém, naň navrstvíme piškóty, znova krém, piškóty a krém zhora posypeme kakaom.
- 3
Náš tip: Namiesto jahôd a rebarbory možno piškóty máčať v pyré z lesného ovocia.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu