Mandľovo-broskyňový koláč s tofu
Foto: lunter
6
porcií
porcií
25 minút
príprava
príprava
60 minút
na 175 °C
na 175 °C
Postup
-
1
Tofu nakrájame na kocky. Jednu broskyňu nakrájame na kocky, druhú na mesiačiky.
- 2
Do misky dáme múku, mleté mandle a kypriaci prášok. V kuchynskom robote rozmixujeme tofu s mandľovým mliekom, trstinovým cukrom, kokosovým olejom a jablčným octom. Zmes zmiešame so suchými ingredienciami.
- 3
Cesto vylejeme do formy na pečenie s priemerom 22 cm, vystlanej papierom na pečenie. Do cesta prisypeme nakrájané broskyne a vrch uhladíme. Na vrch poukladáme mesiačiky broskýň, posypeme lupienkami mandlí a troškou trstinového cukru (podľa toho, aké sladké sú broskyne).
- 4
Pečieme v rúre vyhriatej na 175 stupňov približne hodinu. Vychladnutý koláč môžeme posypať troškou práškového cukru.
Tiež broskyňový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu