Americká hlivová omáčka

redakcia - fotkaredakcia, 5. februára 2010
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
30 g
30 g
350 ml
50 ml
100 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Hlivu pokrájame nadrobno a opražíme. Z tuku a múky urobíme svetlú zápražku, rozriedime ju vývarom, necháme zovrieť, pridáme hlivy a povaríme na miernom ohni.

  2. 2

    Pred dovarením pridáme víno, kečup, pomleté vajce a ochutíme.

Diskusia k receptu

Vymazať
bozulka
Jediné čo mi tam vadí je to červené víno.Hlíva,vajíčko,hydinový vývar,kari korenie,mne sa žiada biele suché.Alebo sa mýlim?
Sice Amrika je Amerika krajina veľkých možností!!!
Vymazať
nyja
Keď ide do toho kečup, tak červené víno mi tam vôbec nevadí. Skôr mi je divné to vajce. Ale asi to tam robí nejaký šmak. Keď budem mať hlivu, vyskúšam to. (len asi už nedám citrón, alebo veľmi opatrne. veď kyslasté je víno i kečup...uvidíme) Ak ste to niekto medzičasom už odskúšali, dajte vedieť, pls. ahojky :-)
Vymazať
marianne
...je vynikajuca,ma chut gravy omacky.Nerobila som s varenym vajickom,ale s masovymi plackami,je vyborna...vdaka







SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia