Jahodová torta

dadush - fotkadadush, 17. februára 2015
Jahodová torta
Foto: dadush

Bola jahodová sezóna a ja som mala chuť na niečo sladké a rýchle tak som si vymyslela jahodovú tortu.

Suroviny

Korpus:
10 ks
10 PL
3 PL
2 PL
1 bal.
Na potretie:
podľa chuti
Na poliatie:
2 ks číra červená
Na vysypanie formy:
 (alebo maslo)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na prípravu korpusu má každý svoj overený recept, preto nenútim nikoho aby postupoval podľa toho môjho. Žĺtka s cukrom vyšľaháme mixérom do penista. Z bielok vyšľaháme tuhý sneh. Do žĺtok pridáme hladkú múku s kypriacim práškom premiešame lopatkou/vareškou. Postupne pridávame vyšlahané bielka. Hotovú zmes vylejeme do tortovej formy, ktorú sme vytreli maslom a vysypali kokosom. Dáme piecť do zlatista, ja som piekla pri 250stupňoch cca 20 min.

  2. 2

    Pri čakaní kým nám upečený korpus vychladne si môžeme pripraviť želatínu podľa návodu.

  3. 3

    Vychladnutý korpus prerežeme na polovičku. Spodnú polku natrieme džemom (ja som použila višnovo-marhuľový), zakryjeme vrchnou polkou, na ktorú taktiež natrieme džem. Poukladáme jahody, ktoré si rozpolíme, zalejeme želatínou a dáme stuhnúť do chladu.

  4. 4

    Ledva som stihla aspoň takúto fotku spraviť, keďže u nás nikdy nič dlho nevydrží. Spravíme si kávičku a môžeme papať. Dobrú chuť :-)

    Jahodová torta - obrázok 4

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: