Foto: dadush
Bola jahodová sezóna a ja som mala chuť na niečo sladké a rýchle tak som si vymyslela jahodovú tortu.
Suroviny
Korpus: | |
10 ks |
|
10 PL |
|
3 PL |
|
2 PL |
|
1 bal. |
|
Na potretie: | |
podľa chuti |
|
Na poliatie: | |
2 ks číra červená |
|
Na vysypanie formy: | |
|
|
(alebo maslo) |
|
Postup
-
1
Na prípravu korpusu má každý svoj overený recept, preto nenútim nikoho aby postupoval podľa toho môjho. Žĺtka s cukrom vyšľaháme mixérom do penista. Z bielok vyšľaháme tuhý sneh. Do žĺtok pridáme hladkú múku s kypriacim práškom premiešame lopatkou/vareškou. Postupne pridávame vyšlahané bielka. Hotovú zmes vylejeme do tortovej formy, ktorú sme vytreli maslom a vysypali kokosom. Dáme piecť do zlatista, ja som piekla pri 250stupňoch cca 20 min.
- 2
Pri čakaní kým nám upečený korpus vychladne si môžeme pripraviť želatínu podľa návodu.
- 3
Vychladnutý korpus prerežeme na polovičku. Spodnú polku natrieme džemom (ja som použila višnovo-marhuľový), zakryjeme vrchnou polkou, na ktorú taktiež natrieme džem. Poukladáme jahody, ktoré si rozpolíme, zalejeme želatínou a dáme stuhnúť do chladu.
- 4
Ledva som stihla aspoň takúto fotku spraviť, keďže u nás nikdy nič dlho nevydrží. Spravíme si kávičku a môžeme papať. Dobrú chuť :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Na takéto ovocné torty zvyknem robit z 3 vajec. Nie je tam v rozpise chyba?