
Losos so špargľou v prosciutte s horčicovým dresingom
Špargľu očistíme a blanšírujeme v osolenej vode asi 2 – 3 minúty. Schladíme v studenej vode....

Vegetariánska polievka na spôsob hovädzej
Pri okopávaní tekvice mi prišiel na rozum tento recept. Jadrovníky z tekvice netreba vyhodiť, dá sa z...

Hovädzie na macedónsky spôsob
Na tuku z konzervy speníme očistenú, nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme múku, trochu ju opražíme zalejeme rozšľahanou...

Teplý slivkový koláč s marcipánom
Moc príjemný spôsob ako zužitkovať slivky a pochutnať si na jesennom koláčiku. A ako sa píše...

Grécky ntakos
dakos, koukouvagia. Servíruje a upravuje se na specielních sucharech "dakos". Použila jsem...

Paštrnákový krém
Na tento recept som náhodne natrafila pri listovaní v časopise a hneď ma zaujal. Tak som...

Srnčí chrbát s hráškovými strukmi a so zemiakovými kroketami
Srnčí chrbát osolíme, okoreníme a na oleji za stáleho obracania grilujeme 6–7 minút. Potom dáme oddýchnuť...

Jablkovo-škoricové ružičky
Úplne jednoduchý, ale popritom na vzhľad a chuť brutálny receptík.

Pivné placky so slaninou a plesňovým syrom
Nakrájaný syr zalejeme pivom a necháme hodinu postáť. Biele pečivo nakrájame na kocky.

Cestovinové timballo
Toto timballo je cestovina zapecena v listkovom ceste. Cetovina je ochutena omackou z besamelu, hribov, sunkou, mozzarellou...

Hovädzí paprikáš s hlivou
Nenechajte sa, prosím, zmiasť krajcom chleba, na ktorom si hovie „veliká lžečka“! To som...

Plnený kapustný list bez kapustného listu
Robil som plnený kapustný list, ale akosi sa mi trochu nedarilo, listy aj keď som obváral neboli mäkké a tak mi napadlo urobiť to bez toho listu......

Zemiakové adzimky
Včera z obeda mi zvýšili uvarené popučené zemiaky, tak som po dlhšej dobe spravila gruľové adzimky...

Hrianka s tuniakom
Ako malá som hrávala s rodičmi spoločenské hry a počas toho mamka robila hrianky. Veľa hrianok....

Toskánsky kel (lacinato kale) restovaný ako príloha
Aby bol efekt nadobúdania štíhlejších proporcií našich zovňajškov „na betón“ istý, musíme pozornosť venovať aj prílohám....

Dvojfarebný ríbezľový koláč
V jednej miske pripravíme tmavé, v druhej svetlé cesto dôkladným premiešaním všetkých surovín.

Pečená krkovička na cesnaku
Bravčovú krkovičku zviažeme špagátom. Opečieme na panvici dozlatista. Osolíme, okoreníme a potom upečieme v...

Tvarůžkový tataráčik
Máte stejně jako já rádi tvarůžky? Pořádně odleželé, voňavé jsou pro milovníky tohoto sýra neodolatelné...

Pikantné bravčové závitky s klobásou
Dostala som úžasné jelenie klobásy a uvažovala som kam všade by som ich mohla zakomponovať tak som...

Raňajkový slaný koláč
Dnes som robila na želanie manželovi slaný koláč, ktorý mu robievala jeho mamička.

Slané pečivo plněné masovou směsí
Náplň: Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené maso, klobásu a papriku. Osolíme a opepříme...

Zeleninové morčacie prsia so zeleninou
Osušené morčacie prsia osolíme bylinkovou soľou. V miske zmiešame cesnakový olej s palmovým olejom, so sušeným...

Pangas twister
Někdy musím experimentovat, aby trochu lehčí jídlo nějak vypadalo a chutnalo mi. tenhle experiment...

Jahňacina s raviolami
Jahňací chrbát odblaníme, osolíme, okoreníme, obalíme v bylinkách a zabalíme do prosciutta. Prudko...

Soľnohradské halušky s krémom
Toto je veľmi dobrá "lakocinka"pre deti. Teraz ked sú doma a vždycky niečo fajné zháňajú, skúste im...

Cestoviny s bielou kapustou a so zelerom
Tento recept mam od mamky, len som ho trochu pozmenila, pridala som aj zeler, čo ona nezvykla, ale potrebovala som ho použiť....