Grilovaná špargľa so žĺtkovou kockou a tuniakom

Jozef Hromják
šéfkuchár reštaurácie Olive Tree v Košiciach, 14. júla 2013
Grilovaná špargľa so žĺtkovou kockou a tuniakom
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
45 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
4 ks
4 ks




Postup

  1. 1

    Varené žĺtky rozmixujeme s lyžičkou oleja, soľou, korením a šťavou z limetky takmer do hladka, napokon pridáme nasekanú petržlenovú vňať.

  2. 2

    Špargľu očistíme, odlomíme jej zdrevnatené konce, potom odstránime lístočky až tesne k hlavičke. A ešte škrabkou či nožíkom dočistíme pätku. Špargle po dĺžke rozpolíme, veľmi krátko grilujeme.

  3. 3

    Kúsok čerstvého tuniaka zľahka potrieme olejom, osolíme, okoreníme a na rozohriatej časti grilu grilujeme minútu z každej strany.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia