Grilovaná špargľa so žĺtkovou kockou a tuniakom
Jozef Hromják
šéfkuchár reštaurácie Olive Tree v Košiciach, 14. júla 2013
šéfkuchár reštaurácie Olive Tree v Košiciach, 14. júla 2013
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
8 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Varené žĺtky rozmixujeme s lyžičkou oleja, soľou, korením a šťavou z limetky takmer do hladka, napokon pridáme nasekanú petržlenovú vňať.
- 2
Špargľu očistíme, odlomíme jej zdrevnatené konce, potom odstránime lístočky až tesne k hlavičke. A ešte škrabkou či nožíkom dočistíme pätku. Špargle po dĺžke rozpolíme, veľmi krátko grilujeme.
- 3
Kúsok čerstvého tuniaka zľahka potrieme olejom, osolíme, okoreníme a na rozohriatej časti grilu grilujeme minútu z každej strany.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu