
Zapečená brokolica
Dnes máme brokolicový deň. Urobila som brokolicovú polievku a teraz zapečenú v rímskom hrnci.

Kuracie soté s olivami a cherry paradajkami
Na rozpálenom oleji popražíme cibuľu nakrájanú na tenké mesiačiky, po chvíli pridáme na plátky nakrájaný cesnak....

Jarné plnené kuracie mäso
Pôvodne som uvažoval o mäsku z moriaka ale čoskoro budeme mať rodinné oslavy tak tú morčacinku použijem...

Šuhajdová torta
Šuhajdova torta je najobľubenejší zákusok v našej rodine, je to recept od mojej mamičky a...

Orechové sušienky
Približne 32 ks. Na namáčanie (čo je úplne voliteľné) som použila roztopenú 85 % tmavú čokoládu...

Karí zelenina na plechu
Výborne chutí či už ako teplá zeleninová príloha, ale aj samostatne.

Stir fry - kuracie prsia so zázvorom a zeleninou
Kuracie prsia pokrájame na približne 2 cm kúsky, jarnú cibuľku nakrájame na kolieska, cesnak na...

Gnocchi so zelenou špargľou a jarným-bylinkovým pestom
Zelená je dobrá. Trochu jarnej inšpirácie... Samozrejme môžete aj namiesto kôprového/petržlenového pesta vymeniť aj za...

Bezlepkové zemiakové pagáče
Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť, potom ošúpeme a nastrúhame na jemno.

Corn pie - koláč z kukurice
V tomto obdobi dozrieva jedla sladka kukurica . Je chutna uvarena , ale mozno z nej...

Vianočné zázvorové oblátky II.
Tentokrát zázvorové oblátky s čerstvým zázvorom. Tieto sú viac pikantnejšie.

Amur na cibuľke sa strúhaným chrenom
Upravovaného amura nakrájame na menšie porcie a osolíme. Porcie zabalíme do plátku slaniny a obviažeme...

Uhliarske zemiaky
Jedlo chudobných. Veľmi časté v českých horách, kde žili uhliari. Teda nie baníci, ...

Plnený baklažán
uvarenu ryžu rozmiesame s pomletým mäsom. Pridame cele vajce, koreniny, sôl, podľa chuti.

Žáby a žabky
Miluju hrátky s kynutým těstem. Jeho poddajnost, tvárnost…a když se přidá i nápad, může...

Domáce Halali - sterilizovaná zelenina na sviečkovú omáčku
Zmes Halali som nepoznala, až keď ma na ňu upozornila známa z Moravy. Ona na "svíčkovou" používa len to....

Yaki Onigiri
Yaki Onigiri, jednoduchý a chutný pokrm, ktorý pochádza z japonskej kuchyne, je skvelý spôsob, ako vytvoriť výnimočné dobroty priamo z pohodlia vášho domova....

Jarný šalát
neuvádzam množstvá, pretože každý si dá podla množstva porcii ktore ide robit

Zeleninová fritatta
Fritatta je skvelé talianske jedlo. Vo väčšine prípadov sa fritatta považuje za jedlo na raňajky, ...

Vegan kávové guličky s prekvapením
Ahojte gazdinky, čo poviete na takéto chutné a zdravé predvianočné maškrtenie? Ja hovorím: áno! Mám rada...

Mrkvové muffiny
U nás doma ma muffiny každý rád. Robíme ich na rôzne spôsoby. Tentoraz som vyskúšala mrkvové...

Čardášové ragú
Mäso pokrájame na pásiky, v miske ho premiešame s olejom a necháme v chladničke aspoň hodinu...

Zimná bravčovinka
Tento recept robievame obzvlášť v zime. je príjemné pochutiť si na teplom obede, či večeri, keď...

Husacie stehno s gaštanovou plnkou
Očistené a umyté stehno vykostíme (odstraňujeme len hornú kosť), mäso opatrne nakrojíme a naklepeme, osolíme a...

Ryžový burger
Japonsko je známe svojimi kulinárskymi experimentmi miešania západnej gastronómie s tradičnou japonskou kuchyňou. Jedným z takýchto...

Dusený kaleráb so smotanou a nivou
Kaleráby očistíme a nakrájame na centimeter hrubé plátky. V panvici rozpustíme maslo. Postupne na ňom...