Šalát bez mena :)

atka7 - fotkaatka7, 24. júla 2011
Šalát bez mena :)
Foto: atka7

Obľúbený šalát mojej dcérky Carolinky.

10 minút
príprava

Suroviny

podľa chuti




Postup

  1. 1

    Na tanier rozložíme poľný šalát, na to poukladáme na menšie kúsky pokrájanú uhorku, na osminky pokrájanú paradajku a na krúžky pokrájanú mladú cibuľku. Navrch rozvrstvíme na kocky pokrajaný feta syr.

  2. 2

    Osolíme s morskou soľou, posypeme provensálskymi bylinkami, pokvapkáme olivovým olejom (ochuteným alebo obyčajným) a podľa chuti polejeme jablčným octom. My máme radi viac, aby to bolo kyslejšie.

  3. 3

    Podávame s celozrnnými ražnými suchármi alebo poprípade aj s obyčajným chlebom. Zdravú dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

atka7
ancicka, zvykne sa volať aj poľníček alebo myslím že aj valeriána (dúfam, že sa nemýlim), mne trošku pripomína tvarovo ďatelinku a chuťovo je trošku do orieškova... u nás ho mávajú hlavne v bille, v sáčku, sem tam v tescu alebo lidli... mne chutí aj úplne samotný
lenka304
No super Atka vyskúšam :)) pri mojej diete sa mi takéto recepty zídu :)) len tak ďalej :))
ancicka
Predávajú ho pod názvom poľný šalát?Musím si všimnúť.Valeriánu poznám ako liečivu bylinku.Ja šaláty mám veľmi rada .
sovka62
Áno, česky kozlíček polníček, u nás valeriána lekárska. Tiež ju poznám len ako liečivú bylinu, hlavne na upokojenie, len z počutia viem, že sa používa aj do šalátu. Ak na ňu niekde natrafím, vyskúšam.
atka7
Ďakujem Vám všetkým za komentáriky :) A jéééééj, Leni, veľmi si ma prekvapila, že si tiež tu, musíme dať konečne tú kávičku, na ktorú sa už mesiace chystáme... nejak sa len na tom internete stretávame :))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia