Bezlepkové zemiakové pagáče
Foto: novalim
24
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
25 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť, potom ošúpeme a nastrúhame na jemno.
- 2
Do väčšej misy dáme všetky suroviny na cesto a vypracujeme (ručne alebo hnetačom) hladké cesto.
- 3
Ak sa cesto priveľmi lepí, pridáme ešte trošku múky. Cesto potom vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 2,5-3 cm. Vykrajujeme pagáčiky s priemerom približne 4 cm a ukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.
- 4
Potrieme ich rozšľahaným vajcom zmiešaným s trochou oleja a posypeme rascou a hrubou soľou.
- 5
Pečieme do zlatista na 180 °C približne 25 minút.
Tiež zemiakové pagáče:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu