Bezlepkové zemiakové pagáče
Bezlepkové zemiakové pagáče

Bezlepkové zemiakové pagáče

novalim - fotkanovalim, 29. decembra 2019. Komerčný recept.
Bezlepkové zemiakové pagáče
Foto: novalim
24
porcií
30 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

230 g
250 g
20 g
250 g
250 g
2 ČL
Na potretie:
1-2 ks
 trocha
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť, potom ošúpeme a nastrúhame na jemno.

  2. 2

    Do väčšej misy dáme všetky suroviny na cesto a vypracujeme (ručne alebo hnetačom) hladké cesto.

  3. 3

    Ak sa cesto priveľmi lepí, pridáme ešte trošku múky. Cesto potom vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 2,5-3 cm. Vykrajujeme pagáčiky s priemerom približne 4 cm a ukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.

  4. 4

    Potrieme ich rozšľahaným vajcom zmiešaným s trochou oleja a posypeme rascou a hrubou soľou.

  5. 5

    Pečieme do zlatista na 180 °C približne 25 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia