Foto: dora
Ahojte gazdinky, čo poviete na takéto chutné a zdravé predvianočné maškrtenie? Ja hovorím: áno! Mám rada recepty, z ktorých sa nepriberááá
porcií
Postup
-
1
Najprv opražíme orechy nasucho. Lieskovce zvlášť a mix orechov zvlášť.
- 2
Mix orechov nasekáme nadrobno. Kokosový cukor s vodou umiestnime nad plameň a miešame, kým nám nevznikne karamel (cca 3 - 4 min.). Tento karamel bude tekutejší ako ten klasický pre prítomnosť väčšieho množstva vody. Je to preto, aby sa nám potom lepšie delil a konzumoval. Do karamelu vsypeme nasekané orechy a premiešame, aby sa v ňom obalili. Vylejeme na papier na pečenie a necháme vychladnúť a spevnieť. Potom nalámeme, podelíme na malé kúsočky.
- 3
V mixéri najprv rozmixujeme na prášok všetky opražené lieskovce, odoberieme 30 g na obaľovanie, k zvyšným pridáme datle, instantnú kávu a javorový sirup. Mixujeme pokiaľ nám nevznikne hustá lepkavá hmota.
- 4
Formujeme guličky tak, že si najprv vezmeme kus cesta, doň vložíme kúsok skaramelizovaných orechov a zatvoríme. Obaľujeme v mletých orechoch.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ukladám! Týchto raw vecí nikdy nie je dosť ;)
Dakujem a tesim sa :-) ano, aj ja mam rada zdrave kreacie.
Dakujem :-)
Ano, napriklad. Ja som davala Inku.
Dakujem za pozitivnu reakciu :-)
Dakujem velmi pekne :-)
Samozrejme, fantazii sa medze nekladu. Kava je myslena v praskovom stave, nie zaliata, takze potom asi treba viac orechov alebo menej javoroveho sirupu, aby zmes nebola prilis makka. Dufam, ze budu chutit.