Šuhajdová torta

damisa - fotkadamisa, 5. decembra 2011
Šuhajdová torta
Foto: damisa

Šuhajdova torta je najobľubenejší zákusok v našej rodine, je to recept od mojej mamičky a nesmie chýbať na žiadnej našej oslave alebo rodinnom Zobraziť celý popisŠuhajdova torta je najobľubenejší zákusok v našej rodine, je to recept od mojej mamičky a nesmie chýbať na žiadnej našej oslave alebo rodinnom posedení.

10
porcií
20 minút
príprava
15+20 minút
na 170 °C

Suroviny

3 lyž.poliev.
3 lyž.poliev.
3 ks + sneh z bielkov
Plnka:
2 dcl
250 g
250 g
250 g
4 ks
4 ks sneh z bielkov




Postup

  1. 1

    Tortový korpus: vymiešame žĺtka s cukrom pridáme múku a sneh a upečieme v tortovej forme do ktorej sme dali papier na pečenie do výšky tortovej formy

  2. 2

    Uvaríme silnú čiernu kávu a scedíme ju, v kastróliku roztopíme čokoládu pridáme práškový cukor a kávu a miešame aby sa všetko spojilo, nesmie to vrieť. Zvlášť vymiešame maslo do peny pridáme žĺtka a pridáme vychladnutú kávovú zmes a do toho pridáme sneh a vymiešame hladký krém.

  3. 3

    Na vychladnutý korpus ,ktorý máme v tortovej forme natrieme krém a dáme do ladničky stuhnúť aspoň deň dopredu. pred podávaním ozdobíme šlahačkou. Tortu treba držať na chlade.

Diskusia k receptu

hubarka35
tá plnka je zo surových vajec?neviem si ju nejak predstavit...ako chutí ako káva-či čokoláda?
hubata
Môže byť že v Tatranskej Štrbe má @Damisa svoje pipinky a tak môže žĺtky dať do plnky aj surové. Podľa mňa chuť kávovo-čokoládová je dobrá, pasuje mi na ten korpus.
hubarka35
no tam niesú len žltky aj sneh z bielkov surové-jasné že chut môže byt dobrá....
damisa
tento recept sa v takejto podobe v našej rodine robí už 40 rokov a chuť je čokoládovo-kávová




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia