Foto: damisa
Šuhajdova torta je najobľubenejší zákusok v našej rodine, je to recept od mojej mamičky a nesmie chýbať na žiadnej našej oslave alebo rodinnom Zobraziť celý popisŠuhajdova torta je najobľubenejší zákusok v našej rodine, je to recept od mojej mamičky a nesmie chýbať na žiadnej našej oslave alebo rodinnom posedení.
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
3 lyž.poliev. |
|
3 lyž.poliev. |
|
3 ks + sneh z bielkov |
|
Plnka: | |
2 dcl |
|
250 g |
|
250 g |
|
250 g |
|
4 ks |
|
4 ks sneh z bielkov |
|
Postup
-
1
Tortový korpus: vymiešame žĺtka s cukrom pridáme múku a sneh a upečieme v tortovej forme do ktorej sme dali papier na pečenie do výšky tortovej formy
- 2
Uvaríme silnú čiernu kávu a scedíme ju, v kastróliku roztopíme čokoládu pridáme práškový cukor a kávu a miešame aby sa všetko spojilo, nesmie to vrieť. Zvlášť vymiešame maslo do peny pridáme žĺtka a pridáme vychladnutú kávovú zmes a do toho pridáme sneh a vymiešame hladký krém.
- 3
Na vychladnutý korpus ,ktorý máme v tortovej forme natrieme krém a dáme do ladničky stuhnúť aspoň deň dopredu. pred podávaním ozdobíme šlahačkou. Tortu treba držať na chlade.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu