Grilované figy s medom a mätou

František Pado
spolupracovník hotela Elizabeth v Trenčíne, 27. augusta 2015
Grilované figy s medom a mätou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
5-10 minút
tepelná úprava

Suroviny

12 ks
4 - 5 PL




Postup

  1. 1

    Figy nakrojíme asi do polovice, stlačíme, aby sa trochu otvorili, pokvapkáme medom a chvíľku grilujeme, kým med nezačne karamelizovať.

  2. 2

    Pokvapkáme limetkovou šťavou a posypeme nasekanou mätou. Môžeme pridať mascarpone, prípadne biely grécky jogurt.

Diskusia k receptu

janara
jáj, to môže gbyť super, hned by som si dala
mkuchm
Cerstve figy u nas nekupite. Figa sa totizto neda skladovat.
tiginko
figy sa už u nás aj pestujú, sama chodím k známym na ne. A v Metre sú dostať čerstvé figy tiež a vyzerajú celkom dobre. Ešte som ich nekupovala, ale pán kuchár asi áno




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia