Vianočné zázvorové oblátky II. fotorecept

niniatko - bez fotkyniniatko, 22. novembra 2012
Vianočné zázvorové oblátky II. (fotorecept)
Foto: niniatko

Tentokrát zázvorové oblátky s čerstvým zázvorom. Tieto sú viac pikantnejšie.

Suroviny

500 g
250 g
1 ks
1 ks
1 l
5 PL
20 g (čerstvý)




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny.

    Vianočné zázvorové oblátky II. (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zázvor ošúpeme a nastrúhame. Maslo rozpustíme. Všetko spolu dáme do misky.

    Vianočné zázvorové oblátky II. (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Poriadne rozmixujeme.

    Vianočné zázvorové oblátky II. (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    A necháme odpočívať pár hodín alebo cez noc na chladnom mieste. Pri tomto ceste odporúčam nechať ho odpočívať do druhého dňa.

    Vianočné zázvorové oblátky II. (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Odpočinuté cesto poriadne ešte raz premixujeme.

    Vianočné zázvorové oblátky II. (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zapneme si prístroj na výrobu oblátok, potrieme ho včelím voskom (alebo kto čo používa) a môžeme pracovať.

    Vianočné zázvorové oblátky II. (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Takéto mi vyšli. Bolo ich 91 kusov.

    Vianočné zázvorové oblátky II. (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

eva53
krásne, vyžadujú veľa trpezlivosti, ale určite sú lepšie ako tie kúpené
takataka
Vyzerá to zaujímavo. My doma pečieme, ale so zázvorom ešte nie. Vyskúšame. Vďaka.
tori111222
sú pekné rovné. moje sú zvlnené, preto ich zvyknem mierne zaťažiť, ale aj tak nie sú úplne rovné
niniatko
@tori111222 záleží od cesta, my máme doma asi 6 rôznych receptov, ak nie viac, na cesto a niektoré z nich sú tiež zvlnené a bolo ich treba zaťažovať, tak tie nerobíme... myslím, nie som si však istá, že to robia tie, v ktorých je med a nie cukor
aj ja som mala tu niektoré, ktoré neboli rovné, no to bolo preto, že tieto, keď sa dávajú dole z platne sú ešte úplne mäkké, no veľmi rýchlo tvrdnú, tak keď som ich rýchlo nestihla položiť na rovnú tácku, tak mi ostali zvlnené